Display Kabel Gids: Vergelijk HDMI, DVI en Meer

Displays

18-08-2017 - Vergelijk veelvoorkomende display kabels, hoe ze werken waar ze voor gebruikt worden en hoe ze eruit zien.

Als u op zoek bent naar een beeldschermoplossing voor uw bedrijf, klant of applicatie, dan komt er een tijd dat u moet gaan nadenken over de meest geschikte kabels voor uw oplossing.

De grote hoeveelheden displaykabels kunnen overweldigend en verwarrend zijn. Er is een reden waarom elke display kabel werkt zoals het doet. Het is daarom erg belangrijk om het doel en de functies van de kabels in uw oplossing in gedachten te houden.  
 
We hebben een lijst samengesteld van enkele van de meest gebruikte displaykabels. Ook leggen wij uit, waarvoor ze gebruikt worden.  
 
Hiermee komt u in ieder geval in de juiste richting van de kabels die u waarschijnlijk nodig heeft.
 

 


 

 

Display Kabel Gids

 

 

 

HDMI Kabels

HDMI kabels verbinden meerdere apparaten met elkaar via een enkele kabel. Een van de beste eigenschappen van HDMI kabels is het vermogen om zowel ongecomprimeerde video als gecomprimeerde en ongecomprimeerde audiosignalen van een bronapparaat over te dragen naar een compatibel display of monitor. HDMI is eigenlijk een digitale optie die analoge video standaarden vervangt.

 

 


 

 

 

DVI Kabels

DVI kabels zijn een andere digitale interface die gebruikt wordt om een ​​videobron op een beeldscherm te verbinden. DVI kabels zijn ontworpen om ongecomprimeerde digitale video data te verzenden en komen in drie formaten:

DVI-D (digitaal) alleen voor video, DVI-A voor analoge en analoge video met hoge resolutie en DVI-I is een mix tussen DVI-D en DVI-A (digitaal en analoog).DVI en HDMI kabels compatibiliteit

DVI- en HDMI kabels worden beiden gebruikt om digitale data over te dragen. HDMI is een nieuwere technologie dan DVI en is ontwikkeld door de consumentenelektronica-industrie. Alhoewel beide displaykabels dezelfde elektrische specificaties hebben, hebben ze ook verschillen.

  • HDMI is niet compatibel met VGA en ondersteunt geen analoge signalen.
  • DVI is beperkt tot RGB-kleuren, waarbij HDMI-kabels ook andere kleurenmodellen ondersteunen.
  • DVI-kabels ondersteunen alleen videodata. HDMI ondersteunt echter ook audio.

 


 

 

Component Kabels

Componentkabels worden meestal gebruikt als analoge video nodig is. Ze verzenden alleen visuele beelden en komen vaak met aparte audiokabels. Componentkabels hebben RCA-stekkers aan het einde en zijn vaak gekleurd om de installatie makkelijk te maken.

 


 

 

Composiet Kabels

Composietkabels zijn zeer vergelijkbaar met componentkabels, omdat ze ook RCA-pluggen aan het einde hebben. Het grote verschil tussen component- en composietkabels is dat componentkabels alleen videodata dragen. En composietkabels kunnen zowel audio- als videodata dragen. De composietkabel uiteinden zijn ook gekleurd - geel is voor visueel, rood voor de linker audio en wit voor de rechter audio.

 


 

 

S-Video Kabels

Zoals de naam van de kabel doet vermoeden, draagt de S-video kabel alleen video signalen. De S-videokabel verdeelt de videodata in twee afzonderlijke signalen: kleur en helderheid.

S-videokabels worden tegenwoordig minder vaak gebruikt, omdat ze vervangen worden door HDMI-kabels die een hogere beeldkwaliteit bieden. S-videokabels zijn in essentie hetzelfde als componentenkabels. 

 


 

 

Weet u niet zeker welke kabels u nodig heeft? Wij kunnen u helpen! 

 

Vraag een quote aan

 

 

 

DEEL DEZE PAGINA