Displays zijn niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Parkeerautomaten, ovens en onze telefoons. Allemaal bedienen we ze via een display. 

Maar verschillende omgevingen en gebruikers vragen om verschillende display technieken. Welke display technieken zijn er? Met welke specificaties dient u rekening te houden en welke techniek past het beste bij uw applicatie?

Ontdek het hier!

 


 

 

Soorten Displays

Drie display technieken

 

 

Displays zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten en vooral in verschillende technieken. Elke techniek biedt specifieke voordelen en nadelen en zijn geschikt voor specifieke applicaties. Welk display het beste bij uw applicatie past, hangt af van verschillende factoren.

Wij richten ons op de volgende drie display technieken:

 

 

TFT Displays

Actieve displays met zeer scherp beeld, heldere kleuren en snelle reactietijd. Geschikt voor zowel binnen als buiten projecten van grote aantallen.

Naar TFT displays +

OLED Displays

Actieve displays zonder backlight met een zeer goede beeldkwaliteit. Zeer scherpe beeldkwaliteit, heldere kleuren en snelle reactietijd.

Naar OLED displays +

Mono Displays

Passieve displays in drie varianten: segment, karakter en grafisch. Minder kostbaar, lang leverbaar en zeer geschikt voor veel applicaties.

Naar Mono displays +

 

 


 

 

 

 


 

 

Display Specificaties

Waar dient u rekening mee te houden?

 

 

 

Maatwerk vs. standaard Displays

Veel van onze displays zijn standaard producten die direct vanuit de fabriek geleverd worden. Toch kiezen steeds meer bedrijven voor een (gedeeltelijk) op maat gemaakt display.

Soms past een aangepaste kabel, behuizing of backlight beter bij een totaaloplossing. Een gedeeltelijk aangepaste display wordt een customized display genoemd.

Het is ook mogelijk om een heel display op maat te laten maken. De mogelijkheden voor custom displays zijn eindeloos. Het is verstandig om van te voren te bedenken hoeveel displays er ongeveer nodig zijn. Voor maatwerk oplossingen is het minimale order aantal vaak groter dan voor standaard oplossingen.

Overleggen kan natuurlijk altijd. Onze product specialisten kunnen u helpen met het uitzoeken van de beste display oplossing voor uw project. 

 


 


Omgeving van het display


Een display dat buiten wordt gebruikt, heeft vanzelfsprekend te maken met andere omgevingsfactoren dan een display dat alleen binnen wordt gebruikt. Voor buiten gebruik moet er onder andere rekening worden gehouden met de temperaturen en de zonlicht afleesbaarheid. Omgevingslicht (bijvoorbeeld zonlicht) kan ervoor zorgen dat een standaard transmissive TFT display slecht afleesbaar is. Een reflective of transflective TFT display kan dit probleem oplossen.

Onze product specialisten kunnen u assisteren bij het zoeken naar de juiste oplossing.


Zonlicht afleesbaarheid

Wanneer u een LCD display in een buiten omgeving wilt gebruiken, dient u rekening te houden met zonlicht afleesbaarheid. Omgevingslicht rondom het LCD display kan er voor zorgen dat een standaard transmissive display panel moeilijk leesbaar is. Een reflective or transflective display panel kan dit probleem oplossen.

  • Een transmissive LCD display heeft backlight nodig als lichtbron, om een beeld te laten zien en heeft geen reflecterend folie achter het scherm.

  • Een reflective LCD display heeft een reflecterend folie achter het scherm en maakt geen gebruik van backlight. In plaats daarvan gebruikt dit displaypanel omgevingslicht, zoals zonlicht of een lamp als lichtbron, om het beeld te tonen.

  • Een transflective LCD display gebruikt de voordelen van zowel een transmissive als een reflective LCD display. Dit type LCD display heeft een semi-reflecterend folie achter het scherm, maar gebruikt daarnaast ook backlight. Een transflective display is zowel in lichte als in een donkere omgeving goed afleesbaar.

 

 

Helderheid & Backlight


Een backlight wordt in een display gebruikt om het scherm te verlichten. LED backlighting is vandaag de dag de meest gebruikte backlight soort. Tot een paar jaar geleden was CCFL (fluorescent) nog de techniek op backlight gebied. LED backlight is een veel groenere technologie dan CCFL. Het gebruikt minder energie en produceert een betere beeldkwaliteit. Daarnaast is de levensduur van LED backlight dubbel zo veel (50.000 uren) als de levensduur van CCFL (25.000 uren).

En backlight van een display moet voldoende licht afgeven. Als er niet voldoende licht wordt uitgestraald, wordt het scherm flets en verliest het helderheid. De hoeveelheid licht die een display doorlaat wordt uitgedrukt in candelas/m2 oftewel cd/m2. Hoe hoger dit is, hoe beter. Want dit geeft onder andere de helderheid van het beeld weer. De leesbaarheid van een actief matrix display is onder andere afhankelijk van de helderheid van het scherm en de mogelijkheid om omgevingslicht (zonlicht of lampen) te kunnen reflecteren. Bij ons hoofdstuk “ Locatie van het display” kunt u hierover meer lezen.

Een display kan geleverd worden met een standaard helderheid, maar veel bedrijven kiezen ervoor om dit aan te passen aan hun wensen. Zo hebben zij de best mogelijke backlights en helderheid voor hun applicatie.

 


 

 

Contrast en zichthoeken


De contrast ratio meet de puurheid van de weergegeven kleuren van een afbeelding op een display. Als het contrast hoger is, zijn de kleuren helderder en scherper. Hierdoor is het beeld mooier. Hoe een zichthoek zich uit wordt mede bepaald door het contrast van een display. Een zichthoek bepaalt vanuit welke hoek het display het best te lezen is. Bij een laptop bijvoorbeeld is het beeld het best als u er recht voor zit. Iemand die schuin achter u staat, zal het beeld niet of slecht kunnen lezen.

Veel displays hebben een grote zichthoek. Bij iedere fabrikant is de zichthoek anders. De zichthoeken liggen voor het grootste gedeelte vast in de techniek en kunnen soms worden aangepast door polarizers aan te passen. Als de polarizers moeten worden aangepast spreken wij van een customized display. Door de polarizers aan te passen verandert de zichthoek. Het verbetert de zichthoek echter niet.

 

 

Interface


Er zijn verschillende soorten interfaces beschikbaar. De meest gebruikte technologie is LVDS (Low Voltage Differential Signalling).

LVDS is de standaard voor hoge resolutie display panels. LVDS is snel en laag in energieverbruik. Dat maakt het perfect voor verschillende applicaties. Ook door de lage geluidsemissie en de hoge ruisonderdrukking is LVDS een betrouwbare keuze voor onder andere bewakings-, luchtvaart- en militaire applicaties.

Klein formaat actieve matrix display panels met lagere resoluties zijn meer flexibel bij het kiezen van een display interface. Hiervoor worden ook wel technologieën als TTL, RGB en I2C gebruikt.

 

 


 

 

Temperatuur  

Displays kunnen drie temperatuur bereiken halen:

  • Consumenten: 0 tot +50 °C
  • Industrieel: -20 tot +70 °C
  • Automotive: -30 tot +85 °C

De omgevingsfactoren en de applicatie zelf zijn bepalend voor de benodigde temperatuur range van een actief matrix display. Temperatuur is van invloed op de levensduur van een display. Wij kunnen u adviseren over welke temperatuur het best bij uw applicatie past.

 

 


 

 

LCD Display Kits


Wat als uw applicatie meer vraagt om een complete LCD display oplossing in plaats van een los display panel? Dan is een LCD display kit het antwoord. LCD display kits bestaan uit een display panel, interface bord, inverter en kabels. Deze kits kunnen worden uitgebreid met een USB/LAN oplossing, RGB converter bord en een touchscreen. Dit is wat LCD display kits erg flexibel maken om samen te stellen op basis van de voorwaarden en eisen van uw LCD display applicatie.

 

 

LCD Display Kit

 


 

 

Bijbehorende Producten

Touch screens, Behuizingen en Kabels

 

 

 

TOUCH SCREENS

PCAP en resistive touch screens, multi touch, protective glass en polarizers.

Meer +

BEKABELING

Displays kabels en connectoren in verschillende lengte en andere maatwerk opties.

Meer +

BEHUIZINGEN

Open frame, chassis en panel mount behuizingen voor display oplossingen.

Meer +

 

 


  

 

SUPPORT & REPARATIE

Interne Support en Reparatie Service

 

Wanneer u een product of oplossing van SKY-Technology aanschaft, beschikt u ook over de voordelen van een interne support en reparatie dienst. Dit betekent dat u niet te maken krijgt met externe service bedrijven. The International Service and Support Group (ISSG) verzorgt alle support en reparaties van SKY-Technology en bevindt zich in hetzelfde kantoor.

Ontdek deze Service +

 


 

 

VRIJBLIJVEND VRAGEN OF ADVIES?

Overleg met een product specialist

Martijn Bustraan

Product Specialist

martijn@sky-technology.eu   |   0251 7002 82

DEEL DEZE PAGINA