Een display in uw applicatie ziet er mooi uit, is modern en functioneel. Maar zonder aansturing doet uw display niets. Achter de schermen van een display gebeurt meer dan u denkt. U heeft een aantal onderdelen nodig om een display te kunnen gebruiken. Wij lichten deze onderdelen graag toe.

Een display kit bestaat onder andere uit een:

LCD Display Kit

 


 

 

 

Onderdelen van een Display Kit

Vijf onderdelen

 

 

1. Display

Voor een display kit heeft u in ieder geval een display nodig. Displays zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld actieve en passieve displays. Maar ook binnen deze soorten bestaan er weer verschillen. Er zijn LCD of TFT displays, mono displays, OLEDS en ga zo maar door. 

2. Inverter

Een inverter wordt ook wel een backlight driver of een een aansturing genoemd. Een inverter zorgt ervoor dat het backlight van uw display goed functioneert.

Als het backlight niet werkt, zal er geen afbeelding op uw display ontstaan. Een inverter is dan ook een onmisbaar onderdeel van een display kit. 

3. Moederbord

Een display kit heeft altijd een moederbord nodig waarop de CPU (of computer) wordt bevestigd. Het moederbord zorgt ervoor dat alle componenten met elkaar kunnen communiceren. 

Afhankelijk van de eisen die u aan een display stelt, wordt er een moederbord gekozen dat hierbij past. Grotere displays hebben bijvoorbeeld vaak een zwaardere CPU en hebben dus een moederbord nodig dat meer functies ondersteunt. 

4. Kabels

Om alle onderdelen aan elkaar te kunnen verbinden heeft een display kit natuurlijk kabels nodig. Het soort kabel is afhankelijk van de applicatie. Veelgebruikte kabels zijn bijvoorbeeld VGA, HDMI of DVI kabels. 

Welke kabel u nodig heeft kunt u overleggen met onze product specialisten. 

5. Toevoegingen

Een AD bord kan worden toegevoegd om standaardisatie mogelijk te maken. Om uw display bijvoorbeeld met standaardkabels te verbinden aan een windows operating systeem

Sommige applicaties vragen om een touchscreen. Dit kan worden toegevoegd aan een display kit zodat de applicatie voldoet aan de wensen. 

 


 

 

 

Display Kits Toen en Nu

Veranderingen door de jaren heen

 

Enige tijd geleden bestond een display kit standaard uit een display, een inverter, een moederbord en kabels. Toen bestond een kit nog echt uit losse onderdelen die samen de basis voor het gebruik van een display vormden. Mensen waren echt op zoek naar losse onderdelen die samen de beste basis vormden voor de applicatie. 

Door de behoefte aan industriële toepassingen van monitoren, werden AD borden toegevoegd aan de kits. De AD borden zorgden voor standaardisatie en hierdoor konden de displays onder andere geschikt gemaakt worden voor Windows operating systemen

Tegenwoordig is een kit niet echt meer een verzamelnaam voor losse onderdelen, maar meer de naam voor een complete monitor. Eigenlijk is een display kit een monitor zonder behuizing. Alles wat nodig is voor de applicatie zit erin en men hoeft niet meer los op zoek naar geschikte onderdelen. 

 

 


 

 

VRIJBLIJVEND VRAGEN OF ADVIES?

Overleg met een product specialist

Martijn Bustraan

Product Specialist

martijn@sky-technology.eu   |   0251 7002 82

DEEL DEZE PAGINA