Resistive vs. Capacitive Touch Screens

Hoe Het Werkt


Wanneer u in de ontwikkeling van een touch product of oplossing bent, zult u vele beslissing moeten maken. Of het nu om een stand-alone touch screen product of een gehele touch oplossing gaat, u zult een touch technologie moeten kiezen.

Drie van de meest gebruikt touch technologieën zijn resistive, capacitive en projected capacitive touch. PCAP touch technologie hebben we al besproken, dus in dit artikel focussen wij ons op de andere twee technologieën.

In uw zoektocht naar de juiste touch screen technologie bent u waarschijnlijk wel resistive en capacitive touch tegengekomen. Maar wat is nu het verschil tussen resistive en capacitive touch screens? En welke is het beste voor uw applicatie en situatie?

In het dagelijks leven heeft u veel te maken met zowel resistive als capacitive touch technologie. Maar u was hier waarschijnlijk niet van bewust. Lees dit artikel om de twee technologieën te vergelijken.

 

Laten we beginnen!

  • Het verschil tussen resistive en capacitive touch
  • De voordelen van zowel resistive als capacitive touch screens
  • Nadelen van beide technologieën

 Lees snel verder om alles te leren over resistive en capacitive touch screens. 

 

Wilt u Resistive en Capacitive Touch Screens vergelijken met andere touch technologieën? Download onze Gratis Touch Technologie Vergelijkingstabel.

 


 

 

Verschil tussen Resistive en Capacitive Touch - Hoe Het Werkt

 

 

Resistive Touch Technologie

Resistive touch screens registreren input door de aanraking van een object, zoals een vinger.

Resistive touch screens bestaan uit twee flexibele lagen. Tussen de lagen zit een laag met lucht. Wanneer een object het touch screen aanraakt, maakt de bovenste (plastic) laag contact met de onderste laag. Het resistive touch screen registreert dit als touch.

Capacitive Touch Technologie

Waar resistive touch screens druk gebruiken om een aanraking te registreren, gebruiken capacitive touch screens hun geleidingsvermogen om de aanraking te 'voelen'. 

Capacitive touch screens reageren over het algemeen sneller en beter dan een resistive touch screen, omdat zij niet afhankelijk zin van druk. Echter, doordat capacitive touch screens gebruik maken elektrische geleiding is het aantal mogelijke touch objecten gelimiteerd

Om een capacitive touch screen een aanraking te laten registreren moet het scherm aangeraakt worden door een geleidend object. Het meest ideale voorbeeld hiervan is een vinger, maar speciale geleidende pennen werken ook goed.

 

 

 


 

 

[Verder Lezen - Multi Touch Technology - How it Works] 

 


 

 

Populariteit van Resistive vs. Capacitive Touch Screens

 

Lang zijn resistive touch screens de populairste keuze geweest voor veel verschillende applicaties. Dit kwam voornamelijk doordat zij goedkoper waren dan capacitive touch screens. Toch heeft capacitive touch technologie een grote inhaalslag gemaakt de laatste jaren, en is deze technologie een stuk aantrekkelijker geworden.

Om echt het verschil tussen resistive en capacitive touch screens te zien, zijn hier een aantal voordelen en nadelen van beide technologieën.

 


 


Voordelen & Nadelen van 

Resistive Touch Screens

 

 

   Flexibiliteit aanraak object

Resistive touch screens hebben geen speciale aanraakpen of object nodig om een aanraking te registreren. Elk willekeurig object kan gebruikt worden om het touch screen te activeren.

 

   Hogere sensor resoluties

Het aantal sensoren is hoger in een resistive touch screen dan in een capacitive touch screen. Dit betekent dat een kleiner aanraakobject beter werkt op een resistive touch screen dan op een capacitive touch screen. Als uw applicatie vraagt om kleine aanrakingen, dan is een resistive touch screen de betere keuze. Een voorbeeld hiervan is een applicatie met kleine (touch) knopjes.

 

   Detecteert minder incidentele aanrakingen

In veel gevallen worden capacitive touch screens verkozen boven resistive touch screens, omdat zij beter reageren en gevoeliger zijn. Maar soms is hoge gevoeligheid niet wat een applicatie nodig heeft. Wanneer incidentele of ongewilde aanrakingen verwacht worden, dan is een resistive touch screen misschien een betere optie. Denk bijvoorbeeld aan vloeistof op het scherm, zoals regen. Resistive touch screens pikken deze lichte aanrakingen niet op.

 

   Goedkoper (voor nu)

Resistive touch screens staan erom bekend dat ze minder duur zijn dan capacitive touch screens. Hierdoor zijn ze vaak populairder. Toch winnen capacitive touch screen in populariteit, omdat ze langzaam betaalbaarder worden.

   Lage gevoeligheid

Lage gevoeligheid is al genoemd als voordeel om ongewenste aanrakingen te voorkomen. Maar lage gevoeligheid kan ook een nadeel zijn. Gebruikers kunnen worden verward of hun aanraking wel geregistreerd is of dat ze nogmaals (harder) moeten aanraken. Dit betekent dat zij soms twee maal moeten drukken en meer moeten wennen aan het touch screen.

 

   Ondersteunt multi-touch niet

Resistive touch screens ondersteunen geen multi touch. Hierdoor kan resistive touch technologie niet gebruikt worden voor veel applicatie waarbij multi touch vereist is. Bedenk goed wat het doel van de touch functie is en hoe de gebruikers de applicatie zullen gaan gebruiken.Leer meer over touch screen termen in ons Gratis Touch Screen Woordenboek.

 


 


Voordelen & Nadelen van

Capacitive Touch Screens

 

 

   Incredible durability

Wanneer uw applicatie of de omgeving van uw applicatie omschreven kan worden als ruig, dan is capacitive touch de juiste keuze voor u. Capacitive touch screens zijn over het algemeen beter in ruwe omgevingen dan resistive touch screens. Zij kunnen beter tegen veelvuldig gebruik. Resistive touch screens slijten sneller, waardoor zij minder goed reageren bij veel gebruik. Capacitive touch screens kennen dit probleem niet.

Wanneer u een touch screen nodig heeft voor een ruwe omgeving, dan is het beschermen van het touch screen een goed idee. Projected capacitive touch screens zijn vrij gelijk aan capacitive touch screens, maar zijn beter beschermd en duurzamer. Kies u voor veeleisende omgevingen voor projected capacitive touch met een speciale beschermende laag.

Lees meer over Projected Capacitive Touch Screens +

 

   Betrouwbaarheid

Capacitive touch screens zullen langer blijven werken bij beschadiging. Zelfs wanneer het scherm doorboord, gebroken of verbrijzeld is, zal het touch screen waarschijnlijk normaal blijven functioneren. Denk maar aan de vele kapotte smart phone schermen die nog prima werken. Resistive touch screens daarentegen zullen vrijwel direct stoppen met werken wanneer het scherm kapot is. 

Het is belangrijk dit in gedachte te houden wanneer het nodig is dat uw applicatie ten alle tijden blijft werken.
 

   Betere beeldkwaliteit

Nog een groot verschil tussen resistive en capacitive touch screens is de bovenste laag. Resistive touch screens hebben een plastic flexibele laag en capacitive hebben een duurzame glazen top laag. Glas is doorzichtiger dan plastic, waardoor de beeldkwaliteit van capacitive touch screens een stuk beter is dan van resistive touch screens.

 

   Toekomst proof

Capacitive touch screens zijn langzaamaan de beste keuze aan het worden binnen verschillende markten. Dit betekent dat innovaties en ontwikkelingen waarschijnlijk zullen worden afgestemd op capacitive touch. Hierdoor is deze technologie toekomstbestendig en voorbereid op ontwikkelingen.

 

   Multi touch

Zoals eerder vermeld zijn projected capacitive touch screens te vergelijken met reguliere capacitive touch screens. Projected capacitive touch screens maken multi touch mogelijk, wat een zeer groot voordeel is voor deze touch screen technologie. Hierdoor zijn zogenaamde gesture touch en pinch to zoom functies mogelijk. Dit kan een groot voordeel zijn voor uw applicatie.

   Beperkte touch objecten

Capacitive touch screens moeten worden aangeraakt door een geleidend object om de aanraking te registreren. De geleidende eigenschap van een menselijk lichaam maakt een vinger het meest ideale touch object voor deze touch screens. Een speciale geleidende pen is ook een optie. Echter, elimineert de geleidende eis zeer veel touch objecten voor capacitive touch screens, zoals een hand met handschoen. Draagt uw gebruiker handschoenen? Denk hier goed over na voor u een touch technologie kiest.

 

   Glas breekt sneller

De glazen top laag maakt een capacitive touch screen zeer duurzaam en betrouwbaar. Ze worden niet erg beïnvloed door krassen, andere beschadigingen en externe invloeden. Maar glas breekt wel sneller dan plastic. En ook al worden capacitive touch screen niet beïnvloed door gebroken glas, is het toch iets om in gedachte te houden. Denkt u nog steeds dat capacitive touch de juiste technologie is voor uw applicatie? Denkt u dan aan een projected capacitive touch screen of het toevoegen van een beschermende laag zoals thermisch gehard glas.

 


 

 

Heeft u advies nodig over het kiezen bij het kiezen van de juiste touch technologie voor uw applicatie?

 

Ja, ik heb advies nodig

 

 

DEEL DEZE PAGINA