Een embedded computer systeem is een elektronisch systeem welke is geïntegreerd in gebruiksartikelen of apparaten. Embedded computing wordt onderverdeeld in verschillende oplossingen. Zo zijn er industriële PC's (single board computers of SBC’s), Box PC’s en Panel PC’s.

Een single board computer is een complete computer, gebouwd op een enkele printplaat.  Deze moederborden kunnen worden aangesloten op een display.

Box PC's zijn complete industriële PC's die vaak een robuuste behuizing hebben. Deze PC’s worden via een kabel aan een display aangesloten.

Een panel PC is een compleet af embedded computing product. Zowel computer en beeldscherm zijn in een behuizing geïntegreerd.  

 


 

 

 

Industriële PC Oplossingen

Welke oplossing past bij u?
 

 

 

1. Single Board Computer

Een single board computer is een complete industriële PC, gebouwd op een enkele printplaat. Deze moederborden kunnen worden aangesloten op een display. Onze industriële moederborden zijn altijd uitgerust met de nieuwste processoren. De borden zijn van industriële PC kwaliteit, wat garandeert dat ze voor een langere periode (tot 7 jaar) beschikbaar zijn.

Deze industriële kwaliteiten garanderen daarnaast industrial PC temperaturen van -20 tot +70 °C. Ook zijn er verschillende form factors waarover wij u kunnen adviseren. De meest gebruikte form factors voor SBC's zijn o.a. Mini-ITX, 3,5 inch, Nano ITX en Pico ITX.

Moederborden kunnen worden geïntegreerd in onze embedded box PC en panel PC oplossingen voor een compleet industriële PC oplossing. SKY-Technology kan maatwerk borden leveren op basis van uw applicatie.

 

 

 

2. Box PC

Industriële Box PC's worden vaak gebruikt als onderdeel van een grotere applicatie of als een specifieke industriële PC oplossing in voertuigen of machines. Vaak zitten zij in hun eigen robuuste behuizing. Waar standaard computers voor privé gebruik zijn ontworpen om zo veel mogelijk taken aan te kunnen, wordt een industriële box PC gebouwd om één specifieke taak uit te voeren.

Industriële PC's worden gebouwd rondom een CPU-platform, op basis van bovengenoemde SBC's. Ze worden uitgerust met die hoeveelheid power en energieverbruik die nodig is om de gewenste taak uit te voeren. Ze kunnen bijvoorbeeld uitgevoegd worden met een aantal standaard seriële poorten, USB, LAN of kunnen uitgerust worden met een complete I/O set om de meest veeleisende multi media applicaties aan te kunnen. Embedded box PC's zijn zo ontwikkeld dat het formaat en de prijs van de oplossingen zo klein mogelijk zijn, maar wel nog steeds optimaal betrouwbaar zijn en een optimale prestatie leveren.

Bij het samenstellen van uw embedded box PC zijn er een aantal opties om over na te denken. Welke soort koeling bijvoorbeeld (actief of passief?), moet de oplossing IP65 waterdicht zijn? Of moet uw oplossing extra brede temperatuur grenzen aan kunnen?

 

 

 

3. Panel PC 

Een panel PC bestaat uit een industriële PC unit en een LCD display in één panel mount, open frame of chassis behuizing. Industriële panel PC's zijn perfect voor het visualiseren van data en media voor verschillende applicaties.

Ze kunnen gebruikt worden als touch panel PC voor het bedienen van industriële apparaten. Als een multi media panel PC voor ziekenhuis patiënten entertainment of als infotainment systeem in auto's en taxi's. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Lees meer over panel PC’s +

 

 

 


 

 

 

Tips: Industriële PC aanschaffen

Denk hier eens over na

 

 

Voordat u over gaat tot de aanschaf van een industriële PC is het handig om over de volgende dingen na te denken. Onze product specialisten kunnen u helpen bij het uitfilteren van de meest geschikte oplossing voor uw applicaties.

 

 

CPU

Welk Welke CPU heeft u in gedachten? Bijvoorbeeld Celeron, Aton, Pentium of I7? Een zwaardere CPU moet beter gekoeld worden, dus is het belangrijk dat dit ook goed kan.

Operating Systeem

Soms hebben mensen vooraf al bedacht welk operating systeem voor hun het prettigst werkt. Dan moet er gezocht worden naar een oplossing die dit OS ondersteunt. Veel gebruikte operating systemen zijn o.a. Android, Microsoft en Linux

Input- en Output

Er zijn een aantal standaard in en outputs, maar misschien heeft u wel maatwerk in gedachten. Dat is ook geen probleem. Veelvoorkomende I/O's zijn LAN, USB, audio en serieel

Fanless 

Veel klanten willen dat hun applicatie fanless opereert. Het voordeel hiervan is dat er dan geen bewegende delen in de applicatie zitten die kapot kunnen gaan. Het nadeel is dat het kostbaarder is om een fanless applicatie te laten maken omdat er dan duurdere materialen ingezet moeten worden om de applicatie alsnog goed te koelen. 

 

 

 


 

 

 

Industriële PC Behuizingen

Open frame, Chassis, Panel mount of Maatwerk

 

 

Maatwerk Industriële PC Behuizingen

Embedded panel PC's zijn eind producten, klaar om ingebouwd te worden in de applicatie. De manier waarop ze ingebouwd worden in de applicatie bepaald welke soort behuizing ze nodig hebben. Naast standaard behuizingen voor industriële PC's, zoals panel mount, open frame en chassis, ontwikkelt SKY-Technology ook maatwerk behuizingen.

Sommige applicaties vereisen dat gedeelten van de behuizing op maat worden gemaakt of zelfs compleet maatwerk ontworpen worden. SKY-Technology heeft langdurige relaties met kwaliteitspartners voor het ontwikkelen van maatwerk behuizingen om een LCD display in te integreren.

 

 

Open frame Behuizing

Een open frame behuizing heeft geen paneel aan de voorkant. Dit kan later worden toegevoegd indien nodig. 

Chassis Behuizing

Een chassis behuizing is een panel mount behuizing met een roestvrij stalen paneel. Dit maakt dit type behuizing perfect voor gebruik in ruige omgevingen. 

Panel mount Behuizing

Een panel mount behuizing is geschikt voor panel PC's die in een ruwe opening moeten passen. Kiosk oplossingen gebruiken vaak een panel mount behuizing. 

 


 

 

 

Product Informatie

Extra industriële PC informatie

 

 

Kenmerken en Eisen

Bij het kiezen van het juiste AD of industriële PC bord dienen beslissingen worden gemaakt. Deze beslissingen hangen allemaal af van de applicatie waarin de industriële PC gebruikt gaat worden. Staat de applicatie buiten of binnen? Moet de applicatie hoge of juist lage temperaturen aan kunnen? Met of zonder fan? Of moet de embedded computer box PC waterdicht zijn? Al deze vragen moeten in acht worden genomen bij het selecteren van het product. 

SKY-Technology helpt u de juiste kenmerken te overwegen en het juiste product te selecteren.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid van een industriële PC hangt af van een aantal factoren. Consumenten computers hebben een kortere beschikbaarheid dan industriële PC's. Industriële borden zijn namelijk gebaseerd op chipsets die gemaakt zijn voor lange termijn gebruik. 

Over het algemeen levert SKY-Technology producten van industriële kwaliteit. Dit garandeert een lange beschikbaarheid voor onze klanten.

 

 

 

Platform en OS

Onze industriële PC producten zijn gebaseerd op Android, Linux of Microsoft. Welk operating system er gebruikt wordt hangt af van de fabrikant van het product. SKY-Technology is een Microsoft Embedded Partner. Dit betekent dat wij gekwalificeerd zijn om Microsoft oplossingen te ondersteunen. Android systemen worden ook door ons ondersteund. Als er gekozen wordt voor een Linux oplossing, dan zorgt de klant zelf voor ondersteuning en onderhoud van het systeem.

Meer over Software +

Interne Support en Reparatie Service

Wanneer u een product of oplossing van SKY-Technology aanschaft, beschikt u ook over de voordelen van een interne support en reparatie dienst. Dit betekent dat u niet te maken krijgt met externe service bedrijven. The International Service and Support Group (ISSG) verzorgt alle support en reparaties van SKY-Technology en bevindt zich in hetzelfde kantoor.

Ontdek deze Service +

 


 

 

VRIJBLIJVEND VRAGEN OF ADVIES?

Overleg met een product specialist

Martijn Bustraan

Product Specialist

martijn@sky-technology.eu   |   0251 7002 82

DEEL DEZE PAGINA