LED Backlight Modules in Toegangsoplossing

1200 cd/m2 backlights voor heldere oplossing


Voor dit project werkte wij samen met een groot Nederlands bedrijf gespecialiseerd in toegangssluizen. SKY leverde custom LED modules voor een nieuw ontwikkelde toegangspoort oplossing.

 

 

 

Applicatie

De klant is al decennia lang wereldwijd actief als fabrikant van toegangsoplossingen. Voor hun nieuwste oplossing zocht het bedrijf een backlight oplossing voor in de console van de toegangspoort. Na het scannen van een badge dient de console informatie terugkoppelen aan de gebruiker alvorens het poortje te openen en de bezoeker toegang tot de ruimte of het gebouw te verlenen.

Zo krijgt de bezoeker bijvoorbeeld direct te zien op welke verdieping hij of zij moet zijn. Automatisering en service in één.

 

 

 

 

 

Uitdagingen

Eén van de meest belangrijke eisen was dat de LED backlight module oplossing perfect moest passen in de behuizing. De toegangspoort was ontworpen en de backlights moesten daar naadloos in passen. Belangrijk was dan ook dat het uiteindelijke product voldoende dun was. 

Ook de helderheid was een vereiste. De LED module moet namelijk licht door de zwarte glasplaat van de console schijnen. Naast dat een goede helderheid zorgt voor duidelijke informatie, moest het ook esthetisch bij de toegangsoplossing passen. Minimale helderheid was dan ook +/- 1200 nits.

Al snel werd gestart met het uitgebreid testen van de LED backlight module. Tijdens de testperiode kwamen we erachter dat LED aan één kant van de module niet voldoende helderheid zouden bieden. Daarom werd gekozen voor backlights van twee kanten van de module.

Ook kwamen we er zo achter dat de backlights snel verarmde en in korte tijd veel helderheid verloren. Ook hier is een oplossing voor gevonden, waardoor de klant nu beschikt over een stabiel en helder product.

 


 

 

Product oplossing

Voor deze toegangsoplossing is gekozen voor een LED backlight module bestaande uit 4 LEDs aan twee zijden van de module. De complete oplossing bestaat uit 8 van deze LED modules op een rij.

Het licht wat de LED modules schijnen is koud wit en met een helderheid van 1200 nits zijn de modules mooi helder. De zwarte glasplaat van de console valt over de backlights. In deze cover zijn symbolen en cijfers gemaakt. Wanneer een LED module onder één van deze symbolen op licht, wordt het symbool zichtbaar.

 

 

DEEL DEZE PAGINA