Panel PC op Zee

Fanless rugged panel PC in zware weersomstandigheden

 

 

Op zoek naar een eenvoudiger besturingssysteem voor een applicatie op zee, kwam de klant bij SKY-Technology. Door de zware weersomstandigheden waarin deze panel PC moet functioneren, was dit project echt een uitdaging. Deze ruige omgeving vroeg om specifieke display eigenschappen.

 

 

Applicatie

Al jaren gebruikte onze klant monitoren en PC producten onder zware weersomstandigheden op zee. Na interne evaluatie van de monitoren, is door onze klant besloten dat het vereenvoudigen van de besturing van de applicatie gewenst was. Hierdoor was men op zoek naar een andere oplossing dan de reeds door ons geleverde monitoren. Na uitgebreid overleg bleek een panel PC de oplossing. Deze wordt gebruikt onder dezelfde zware weersomstandigheden als de eerder gebruikte monitoren.

 

 

Uitdagingen

De panel PC’s worden onder zware weersomstandigheden gebruikt en moeten betrouwbaar zijn en ten alle tijden functioneren. De grootste uitdaging ligt bij de bescherming tegen stof, vocht en corrosie. Bovendien moet het scherm zowel overdag als ’s nachts goed leesbaar zijn. Ook moet het display trapsgewijs dimbaar zijn en moet de oplossing tegen hitte en kou kunnen (-20 tot 55 graden Celsius). Omdat er geen mogelijkheid is om de terminal te koelen met een ventilator, moeten de panel PC’s bovendien fanless gekoeld worden.

Een aantal specifieke eisen voor deze bijzondere displays dus.

 

 

Hoe wij hebben geholpen

Onze product specialist Martijn Bustraan vond het een uitdaging om een oplossing te vinden die voldeed aan de eisen en wensen van onze klant. En is in overleg direct begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden.

Dit project is in een aantal stappen verlopen. Allereerst heeft de klant twee samples getest. Op een testlocatie en een praktijklocatie zijn de samples uitvoerig getest op de verschillende aspecten waaraan de oplossing moest voldoen. Omdat de testresultaten positief waren, is de klant overgegaan tot de aanschaf van een aantal panel PC’s voor een eerste uitrol.

 


 

 

Product Oplossing

Uiteindelijk is de oplossing gevonden in de vorm van geïntegreerde panel PC’s. Het gaat hierbij om 15 inch rugged panel PC’s met een fanless Core-i5 2.2GHz CPU en een 15 inch TFT-LCD met volledig dimbare 1000 nits helderheid en resistive touchscreen.

De behuizingen zijn IP67, stof en waterdicht ontworpen en zijn gefabriceerd met een die-casting aluminium met anti-corrosie behandeling. Deze panel PC’s zijn bestand tegen extreme omgevingstemperaturen van -25 tot +55 graden Celsius. Bovendien kunnen ze worden aangesloten op een variabele gelijkspanning van 9 t/m 36V.

 

7 Tips | Het kiezen van een panel PC +

 

 


 

 

De Resultaten

De ruimte waarin de panel PC’s zijn geïnstalleerd is beperkt. Door te kiezen voor een PC geïntegreerd in een monitor, is er minder ruimte nodig voor de totale oplossing. Dit alleen al levert voordeel op.

Na het leveren van de eerste panel PC’s zijn er uitvoerig testen gedaan. De testuitslagen en de reacties van de eerste uitrol zijn zeer positief. De gebruikers hebben door de geleverde panel PC’s niet alleen meer werkruimte, maar ook een eenvoudiger besturingssysteem voor de applicatie. Precies zoals gewenst.

 

 

DEEL DEZE PAGINA