Over Varitronix

Varitronix, opgericht in 1978, is een van de meest vooraanstaande fabrikanten van kleine tot middel grote LCD's. Het bedrijf biedt complete oplossingen voor verschillende applicaties. Automotive en industriële oplossingen zijn de voornaamste doelgroepen van Varitronix. Ook maatwerk LCD oplossingen is een focus. Klanten die speciale wensen hebben, zoals bijvoorbeeld een rond display, kunnen hier mee bij Varitronix terecht. 

Het hoofdkantoor van Varitronix bevindt zich in Hong Kong, maar het bedrijf heeft lokale kantoren over de hele wereld, zoals in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Nederland en China.

In 1991 is het bedrijf de beurs op gegaan in Hong Kong. Hierdoor is Varitronix over de jaren uitgegroeid tot een fabrikant met een schaalbare productie capaciteit, een groot verkoop netwerk en meer dan 4000 medewerkers. De voornaamste productiefaciliteiten bevinden zich in de provincies Heyuan en Guangdong.

 

Varitronix & BOE

In april van 2016 heeft de grote BOE Technology Group 54.7% aandelen in Varitronix gekocht. Hierdoor werd Varitronix een dochteronderneming van BOE. BOE heeft een gewaardeerde gevestigde naam als display fabrikant. Door de samenwerking met Varitronix versterkte het Chinese bedrijf haar positie in de automotive industrie.

Als automotive display fabrikant focust Varitronix zich op applicaties als voertuignetwerken, automotive displays en electronische systemen. Ook is Varitronix een klant van BOE, waardoor het bedrijf ook BOE panels aan haar klanten kan aanbieden. 

Een gezamenlijk R&D afdeling werkt hard aan de ontwikkeling van de meer dan 40.000 display patenten die BOE op haar naam heeft. Denk hierbij aan OLED, curved en free shape TFT LCD's, on-cell, in-cell en 3D gesture touch screen technologieën voor automotive en industriële klanten. 

 


 

 

Officiële partner van Varitronix

SKY-Technology

 

Bent u geïnteresseerd in een LCD display oplossing van BOE of Varitronix?
SKY-Technology is officieel partner en kan u adviseren. Wij hebben dagelijks rechtstreeks contact met het hoofdkantoor van Varitronix in Hong Kong en met de lokale kantoren in Europa.

Stel uw vragen aan onze Varitronix display specialisten.

0251 7002 84 of info@varitronix.nl

 


 

 

Focus Products

Mono & TFT Displays

 

 

Mono LCD Displays (zwart/wit + één kleur)

Monochrome LCD displays bestaan in drie varianten: segment, karakter en grafische displays. Allen zijn ze zwart/wit met maximaal één kleur. Het verschil zit hem in de techniek en het beeld wat deze techniek geeft.

Voor uitgebreide informatie over monochrome displays en om uit te vinden welk type mono display het beste bij uw applicatie past, leest u onze mono display pagina.

Naar monochrome displays +

TFT Displays (full colour)

Daarnaast heeft Varitronix een grote focus op TFT displays. Deze displays zijn voornamelijk in kleur en bieden veel mogelijkheden. Daarnaast bestaat er tegenwoordig ook zogenaamde mono TFT's. Dit zijn dus TFT display met een zwart/wit beeld.

TFT displays zijn meer geschikt voor productie van grote aantallen dan monochrome displays. Daarnaast is de beeldkwaliteit van een TFT display zeer goed. Haarscherp beeld met fantastisch mooie kleuren.

Meer weten?

Naar TFT displays +

 

 

 


 

 

VRIJBLIJVEND VRAGEN OF ADVIES?

Overleg met een product specialist

Martijn Bustraan

Product Specialist

martijn@sky-technology.eu   |   0251 7002 82

DEEL DEZE PAGINA