BLOG

Componenten tekort verwacht aan te houden tot 2023

Componenten tekort verwacht aan te houden tot 2023

Al eerder vertelden wij over de impact van COVID-19 op de leveringsketen van LCD displays. Voor een groot deel komt dit door de enorme toename in de vraag naar laptops en gaming apparaten.

Momenteel wordt duidelijk dat er ook een groot tekort is aan chips en display componenten. Verwacht wordt dat deze tekorten nog tot 2023 aanhouden.

Huidige situatie

De druk wordt alsmaar hoger. Vooral door de sterke opkomst van nieuwe technieken en producten zoals elektrische auto’s, 5G netwerken en smart home technologieën. De vraag naar IC’s en semiconductors is vele malen groter dan de beschikbaarheid. Tel dat op bij de blijvende vraag naar oplossingen voor thuiswerken, thuis studeren, home entertainment en gaming en we concluderen dat dit probleem voorlopig niet opgelost is.

Goed nieuws

Productiefaciliteiten hebben hun maximale capaciteit gehaald, maar er gloort ook hoop aan de horizon. Er worden momenteel gigantische investeringen gedaan in het bouwen van nieuwe productiefabrieken en dit wordt gedaan met enorme snelheid. Het zal even duren voordat deze fabrieken op stoom zijn en de achterstallige vraag kunnen gaan wegwerken, maar feit is dat er verbetering is.

Onze aanpak

In deze bijzondere situatie blijven wij heel nauw samenwerken met onze productiepartners. Prijzen en levertijden kunnen per dag verschillen en door te zorgen voor korte lijnen hopen wij het proces zo prettig mogelijk te maken voor onze klanten. Momenteel is ons doel om projecten met zo min mogelijk oponthoud te realiseren.

Heeft u vragen over huidige prijzen en levertijden? Schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wij praten u graag bij over de situatie van de dag.