Embedded PC’s

Single board computers, box PC’s & panel PC’s

Een embedded computer systeem is een elektronisch systeem geïntegreerd in gebruiksartikelen of apparaten.

Embedded computing bestaat uit drie oplossingen: single board computers, box PC’s en panel PC’s.
Een single board computer is een complete computer, gebouwd op een enkele printplaat. Deze moederborden kunnen worden aangesloten op een display. Box PC’s zijn complete embedded computer units die vaak een robuuste behuizing hebben. Deze PC’s worden via een kabel aan een display aangesloten. Een panel PC is een compleet all-in-one embedded computing product. Zowel computer en beeldscherm zijn in een behuizing gebouwd.

Embedded PC oplossingen

Embedded PC specificaties

Hier moet u rekening mee houden

CPU

Een CPU, of processor, is het hart van de PC en bepaalt voor een groot deel de prestaties. De CPU is verantwoordelijk voor de berekeningen en aansturingen die plaatsvinden in de computer. Hoe sneller de CPU, hoe meer taken per seconde kunnen worden uitgevoerd, hoe sneller de PC.

De taak die de PC uiteindelijk gaat uitvoeren weegt dus mee bij de keuze van de processor. Celeron, Anton, Pentium en I7 zijn de meest gebruikte processoren.

Houd ook in gedachte dat een zwaardere CPU om meer koeling vraagt.

Operating System

Het operating system, ookwel OS, is een stuk software waarmee de PC bestuurd kan worden. Veelgebruikte operating systemen zijn die van Android, Microsoft (Windows) en Linux. Welke systeem u kiest hangt af van de applicatie waarvoor de PC gebruikt gaat worden.

Soms heeft u vooraf al een voorkeur voor een operating systeem. In dat geval doen wij ons best om een passende embedded PC oplossing te vinden die het OS van uw voorkeur ondersteunt.

Input & output

De input en output van een PC heeft betrekking op het verplaatsen van data. Signalen die worden ontvangen is input. Devices die voor input zorgen zijn een muis en toetsenbord. Signalen die door de PC verstuurd worden is output. Een beeldscherm en printer zijn voorbeelden van output devices.

Om te kunnen communiceren met deze input en output devices beschikt de PC over I/O poorten. Voorbeelden hiervan zijn LAN, USB, audio en serieel.

Welke poorten de embedded PC van uw keuze nodig heeft hangt wederom af van uw applicatie. Wij verzorgen ook maatwerk op het gebied van I/O poorten op PC’s.

Koeling

Een PC bestaat uit vele onderdelen die warmte veroorzaken wanneer de PC aanstaat. De juiste koeling zorgt ervoor dat de PC gekoeld blijft en niet oververhit raakt.

Een koeling kan een fan hebben of fanless zijn. Veel klanten hebben de voorkeur voor een fanless koeloplossing. Het voordeel van fanless koeling is dat het geen bewegende onderdelen heeft die stuk kunnen gaan.

Een fanless koeling is daarentegen wel duurder dan een koeling met fan. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van duurdere materialen om alsnog voor goede koeling te zorgen.

Embedded PC behuizingen

Standaard of maatwerk?

Panel PC’s zijn eind producten, klaar om ingebouwd te worden in de applicatie. De manier waarop ze ingebouwd worden in de applicatie bepaald welke soort behuizing ze nodig hebben. Naast standaard behuizingen, zoals panel mount, open frame en chassis, ontwikkelt SKY-Technology ook maatwerk embedded computer behuizingen.

Standaard behuizing

Een open frame behuizing heeft geen paneel aan de voorkant. Dit kan later worden toegevoegd indien nodig.
Een chassis behuizing is een panel mount behuizing met een roestvrij stalen paneel. Dit maakt dit type behuizing perfect voor gebruik in ruige omgevingen.
Een panel mount behuizing is geschikt voor panel PC’s die in een ruwe opening moeten passen. Kiosk oplossingen gebruiken vaak een panel mount behuizing.

Maatwerk behuizing

Naast standaard behuizing voor embedded computer oplossingen, zoals panel mount, open frame en chassis, ontwikkelt SKY-Technology ook maatwerk embedded computer behuizingen.

Sommige applicaties vereisen dat delen van de behuizing op maat worden gemaakt of zelfs compleet custom ontworpen worden. SKY-Technology heeft langdurige relaties met kwaliteitspartners voor het ontwikkelen van maatwerk behuizingen om een LCD display te integreren.

Martijn Bustraan

Vragen of advies?

Martijn Bustraan

Product specialist

Benieuwd wat SKY-Technology voor uw project kan doen?