BLOG

LCD leveringen en COVID-19: Wat kunnen we verwachten?

Eerder meldden wij al dat het zeer waarschijnlijk lijkt dat de Corona pandemie een heftig effect zou hebben op LCD display leveringen. In eerste instantie door een gigantische toename in vraag naar laptops door het vele thuiswerken en thuis studeren. Nu komt door bovenop de snelle introductie van de EV en hybride wagens met meer en grotere displays.

LCD display fabrikanten schroefden aan het begin van 2020 in rap tempo hun productiecapaciteit terug en later zoveel mogelijk op naar volledige capaciteit. Dit blijkt niet voldoende te zijn om te kunnen voldoen aan de gegroeide vraag uit de markt.

Hoe is de situatie nu?

We zijn een aantal maanden verder in 2021 en nog steeds overstijgt de vraag naar key componenten het aanbod. Dit leidt helaas naast langere levertijden ook tot prijsstijgingen.

Tot nu toe hebben we door nauwe samenwerking met onze productiepartners ervoor kunnen zorgen dat prijsstijgingen en leveringsvertragingen zo beperkt mogelijk bleven. Helaas zien we dat de situatie ons nu begint in te halen. Hogere prijzen en langere levertijden door het gebrek aan cruciale componenten voor onze displays zijn helaas nu echt realiteit.

Momenteel werken wij samen met zowel fabrikanten als klanten om per situatie de prijsstijging en langere levertijden tot een absoluut minimum te houden.

Helaas verwachten we dat de situatie zich pas halverwege 2022 zal stabiliseren en wij danken onze fabrikanten en klanten voor hun eindeloze support en samenwerking in deze extreme tijden.

Neem contact met ons op voor de laatste informatie omtrent prijzen en levertijden.