BLOG

UPDATE: Display markt prognose juli 2022

Na 2,5 jaar de effecten van de wereldwijde pandemie gezien te hebben, horen we nu licht positieve signalen uit de displaymarkt komen. Tijd voor een update*.

* Deze update is gemaakt met input van display fabrikant Team Source Display.

Levertijden

De meest fijne update is die van de levertijden. Waar deze door de pandemie enorm waren opgelopen, zien we nu weer levertijden die nog maar iets langer zijn dan voor de pandemie. Uiteraard geldt hier wel dat dit alleen kan wanneer de productie van materialen en componenten ook stabiel is. 

TFT glas

Een groot probleem de afgelopen periode was een tekort aan glas voor de displays. Op dit moment zien we voldoende voorraad in TFT glas wat de levertijden ook weer ten goede komt.

Prijzen

Doordat de productie van componenten stabiliseert, gaan ook de prijzen de goede kant op. Op het moment van schrijven is er zelfs al een lichte prijsdaling te merken voor sommige producten.

IC’s

Waar wel nog flinke tekorten zijn is op het gebied van IC’s. En dan voornamelijk IC’s voor chip-on-board LCD’s.

Covid 19 in China

China lijdt momenteel wel nog flink door de gevolgen van Covid 19. Omikron gaat rond en het land hanteert een zero Covid policy. Dit betekent lock-downs bij nieuwe gevallen. Hierdoor is reizen beperkt en kunnen wat vertragingen voorkomen in het productie- en leveringsproces.

Prognose

Prognoses zijn moeilijk te geven bleek al in het verleden. Zodra wij weer beschikken over nieuwe informatie, publiceren wij dit direct.