BLOG

7 Voordelen van touchscreen technologie

7 Voordelen van touchscreen technologie

Door slechts één aanraking beland u in een wereld vol mogelijkheden en informatie. Steeds meer apparaten maken namelijk gebruik van een touchscreen technologie. Touchscreens zijn de toekomst, daarom hebben wij 7 voordelen voor u op een rij gezet.

Intuïtieve interactie tussen gebruiker en apparaat is één van de grootste voordelen van touchscreens. Om die reden investeren fabrikanten van over de hele wereld in touchscreen technologieën.

Het aanraken van een scherm is normaal. De volgende generatie verwacht dan ook dat zij ieder scherm kunnen aanraken om te tikken en te slepen. Binnenkort zullen niet alleen onze smartphones, maar ook onze auto’s thermostaten, koelkasten en andere apparatuur via een touchscreen technologie werken. Steeds meer auto dashboards worden al ingericht op touchscreen technologieën. Bovendien zijn er al veel smart thuisthermostaten en smart horloges verkrijgbaar.

De interface van touchscreens is cruciaal voor interactie met Internet of Things (IoT). Door Internet of Things kunnen apparaten met elkaar communiceren. Zo kan uw koffiezetapparaat een melding sturen naar uw smartphone dat de bonen op zijn. Touchscreen technologie gecombineerd met IoT is de toekomst.

Maar waarom houden we van touchscreens? En hoe helpen ze ons in ons dagelijks leven? Laten we eens kijken naar de bewezen voordelen van touchscreen technologieën.

1. Snelheid

Touchscreen technologieën zorgen voor een snellere bediening van apparaten. Hoeveel tijd kost het u om een muis te bedienen? Het vinden op het scherm, de locatie van de klik bepalen en het wachten op de activering kost relatief veel tijd. Een snellere input betekent een snellere output.

Klanten in restaurant, winkels, bioscopen en andere gelegenheden worden met behulp van touchscreens sneller geholpen. Deze klanttevredenheid zorgt voor loyaliteit aan bedrijven.

Tijdsbesparing is niet alleen handig om klanten tevreden te stellen. Het zorgt ook voor extra snelle bediening van apparaten in bijvoorbeeld de beveiliging. Enkele seconden kunnen in sommige branches het verschil maken.

2. Makkelijk in gebruik

Touchscreens zijn intuïtief te gebruiken. Daarom helpen touchscreen technologieën gebruikersfouten te elimineren. Het selecteren van de juiste knop of het juiste menu item is met touchscreens makkelijker dan ooit. U hoeft er alleen op te drukken. De toetsen kunnen bovendien zo groot zijn als nodig.

Touchscreens vragen minder coördinatie van een gebruiker dan een standaard display. Nog een voordeel is dat een touchscreen uw systeem beschermt tegen onbevoegden. Zo staat de juiste gebruiker in contact met de juiste informatie.

3. Iedereen is een touchscreen expert

Iets aanwijzen dat u graag wilt hebben is een instinctief gebaar. Daarom worden touchscreens intuïtief genoemd. Waar veel mensen niet voldoende zelfvertrouwen hebben om een computer te besturen, is een touchscreen een ander verhaal. Door touchscreen technologieën wordt de drempel voor het gebruik elektronische apparaten verlaagd.

Gebruikers snappen intuïtief hoe een touchscreen werkt en willen het daarom graag proberen. En dat is precies hoe wij mensen iets het snelst leren, gewoon door het te proberen.

Touchscreen technologieën maken van iedere gebruiker een expert. Of iemand bij een kiosk een boardingpass uitprint, een industriële machine gebruikt of een order van een klant opneemt, het besturen van een touchscreen vergt geen ervaring.

4. Grootte van het apparaat

Een van de grootste voordelen van touchscreens is het formaat. Doordat het meestal all-in-one oplossingen zijn, besparen ze ruimte. Er geen muis en toetsenbord nodig.

Touchscreen technologieën kunnen ook worden geïntegreerd. Dat bespaart soms kostbare ruimte. Een voordeel hiervan is dat draden en snoeren niet verstrikt of beschadigd kunnen raken.

5. Toegankelijkheid

Mensen met een fysieke beperking kunnen vaak zonder problemen gebruik maken van een touchscreen. Dit terwijl een traditionele opzet (computer, toetsenbord en muis) vaak juist niet toegankelijk zijn voor deze mensen. Daarbij hebben senioren vaak moeite met het gebruik van traditionele computers, terwijl touchscreens veel toegankelijker zijn. Touchscreen technologieën brengen gemak maar vooral toegankelijkheid voor deze groep mensen.

6. Duurzaamheid en hygiëne

De verschillende touchscreen technologieën bieden verschillende beschermmogelijkheden. Over het algemeen zijn touchscreens erg duurzaam. Door hun harde (vaak glazen) oppervlak, zijn ze makkelijk schoon te houden. In bijvoorbeeld restaurants, ziekenhuizen en andere openbare gelegenheden is dit een groot voordeel.

Er zijn touchscreens speciaal ontwikkeld voor in ruige omstandigheden, zoals buiten in weer en wind. Een projected capacitive touchscreen is een touchscreen technologie die niet wordt beïnvloedt door vuil, regen, vet of stof.

Touchscreens zijn over het algemeen aangepast voor gebruik in publieke toepassingen. Of toepassingen die veelvuldig gebruikt worden. Mocht u toch op zoek zijn naar een touchscreen dat zwaar gebruik moet doorstaan is dat ook geen probleem. Er zijn genoeg oplossingen die die zowel het touchscreen als het apparaat eronder beschermen.

7. Kostenbesparing

Touchscreen technologieën zijn nauwkeurig. Bovendien kost het personeel niet veel tijd om gewend te raken aan touchscreens. Hierdoor verbetert de efficiëntie en gaan uiteindelijk de kosten omlaag.

Door het intuïtieve aspect van touchscreens kunnen bijvoorbeeld kassières meer klanten helpen in dezelfde tijd. Daarbij worden er minder fouten gemaakt. Bovendien zijn klanten blij met de snelle service en hoeft een bedrijf minder tijd en geld te besteden aan het trainen van personeel.

Zowel consumenten touchscreens als touchscreens voor industriële toepassingen bieden heel wat voordelen. Aangezien de volgende generatie mensen niet zonder touchscreens kan, is het bovendien een goede investering. Touchscreen technologieën versimpelen processen en vergen minimale training van personeel.