Display filters en folies

Display filters voor het verbeteren van de leesbaarheid en bescherming van het display

Waarom een display filter of folie?

Er zijn vandaag de dag vele verschillende films (of lagen) en filters beschikbaar voor displays. Deze kunt u inzetten om zowel de leesbaarheid van het display te verbeteren, als het display te beschermen.

Verbeter zicht en leesbaarheid door een display filter

01.

Anti-reflective (AR) display filter

Een AR laag kan zowel boven of onder het coverglass worden geplakt. Het vermindert de hoeveelheid lichtreflectie veroorzaakt door heldere omgevingen, zoals buiten. Voor een verdere vermindering van reflectie kunnen meerdere AR lagen aangebracht worden.

02.

Anti-glare (AG) display filter

Een alternatief en kost effectieve oplossing is een anti-glare laag. Deze beschermingslaag wordt op het display (of coverglass) bevestigd. De laag heeft een microscopisch ruw oppervlak wat ervoor zorgt dat schitteringen uit de omgeving verspreiden. Dit is voornamelijk geschikt voor display in omgevingen met licht van boven, zoals lampen.

03.

O-filter voor zichthoeken

Een O-film is een polariserend optische laag welke licht een andere richting op stuurt en zichthoeken verbetert. Een O-film vergroot de zichthoeken van een display over het algemeen met 10 graden. Het nadeel van deze laag is echter dat het display beeld iets minder scherp is.

Bescherm met een display folie

04.

Anti-fingerprint (AF) display folie

Een anti-fingerprint laag heeft de eigenschap om olie, vet en water af te stoten. Deze beschermlaag wordt veelal ingezet in combinatie met een touchscreen om vingerafdrukken op het scherm te verminderen. Wij raden deze laag aan voor display die gebruikt worden in fabrieken.

05.

Anti-bacteriële display folie

Een anti-bacteriële laag wordt veel gebruikt in medische displays. De laag, gebaseerd op nano-zilver materiaal, breekt de celwand van de bacterie af en vermindert bacteriegroei met 99%. Hierdoor neemt het risico op verspreiding van infecties af. Echter is deze laag geen vervangen van schoonmaken en desinfecteren.

06.

oDLC™ Anti-kras display folie

Een optische laag die uitmuntende krasbestendigheid biedt, terwijl de display helderheid uitstekend blijft. Andere voordelen van een dergelijke laag is de hardheid, bescherming tegen slijtage en optische transparantie. Deze laag kan goed gebruikt worden met touchscreens.

07.

Privacy display filter

Een privacy filter zorgt ervoor dat alleen de gebruiker die recht voor het display zit, de inhoud kan zien. Mensen die aan de zijkanten van het scherm staan, zien alleen een zwart scherm. Deze laag is perfect voor applicaties waar beveiliging van persoonlijke of gevoelige informatie nodig is, zoals pinapparaten.

08.

Ultra Violet (UV) display filter

Een ultra violet beschermingslaag beschermt het display tegen UV straling. UV straling beschadigt het display bijvoorbeeld in de vorm van kleurvervaging. Vooral displays die buiten gebruikt worden profiteren van een dergelijke laag.

09.

Infrared (IR) display filter

Een filter die het display beschermt tegen infra rode straling. Deze laag voorkomt een grote opbouw van warmte wat het display kan beschadigen. Display applicaties voor buitengebruik doen er vooral goed aan een IR filter te hebben.

Advies van een specialist?

Martijn Bustraan

Display specialist