BLOG

Betere bescherming met een sterkere cover lens

Het versterken van een display om schade te voorkomen is belangrijk voor het garanderen van de gebruiksveiligheid en om het onderliggende systeem te beschermen.

Kleine gebruikssporen ontstaan door de jaren heen door stoten of tikken, van bijvoorbeeld sleutels of gereedschap. Er ontstaan butsen of scheuren in het display glas die gevaarlijk zijn voor gebruikers. Daarnaast loopt het systeem nu ook kans op corrosie, vriesschade of kan er water inlopen.

Afgeronde randen voor veiligheid en design

Het wegnemen van de scherpe rechte hoeken en randen van het glas en deze vervangen door gladde, afgeronde randen zorgt voor betere bescherming. De cover lens kan zo in de meeste gevallen de impact beter aan om butsen te voorkomen. 

Afgeronde hoeken en randen zijn niet alleen praktisch, maar goed gedaan ook een fantastisch design element geschikt voor high-end markten.

IK rating opties

Vraagt de omgeving om een vooraf bepaalde impact bescherming (IK rating), dan is optical bonding, in combinatie met een dik glas, een goede optie. Optical bonding vult de luchtlaag tussen de voorkant van het display en de binnenkant van de coverlens met een doorzichtige lijm. Optical bonding zorgt daarmee voor een extreem sterke montage

Daarnaast vermindert optical bonding de reflectie van omgevingslicht. Perfect dus voor display applicaties die opereren in fel zonlicht of met veel kunstmatig licht binnen.

Versterk het display cover materiaal

Displays die gebruikt worden in echt extreme (industriële) applicaties, zullen nog beter beschermt dienen te worden tegen stoten en schokken.

Deze displays kunnen worden uitgerust met speciaal glas in de cover lens, zoals versterkt of onbreekbaar glas. Deze typen glas zijn niet alleen goed bestand tegen breken, maar voorkomen ook versplintering of verbrijzeling van het glas wanneer dit geraakt wordt. Scherpe gevaarlijke randjes worden daardoor voorkomen.

Een ander zeer goede, maar iets goedkopere, optie is een versterkte plastic cover lens, zoals polymethylmethacrylate (PMMA). Deze kostenefficiënte oplossing is ook ideaal voor displays die wel in ruwere omstandigen gebruikt worden, maar op een krap budget gemaakt moeten worden.

De meeste projecten hebben vastgestelde randvoorwaarden en beperkende eisen, zoals omgeving, budget, betrouwbaarheid en planning. Wij denken graag met u mee bij het selecteren en realiseren van de perfecte display oplossing voor uw applicatie.