BLOG

Bezoek aan BOE Innovative Partner Conference 2019 in Beijing

BOE IPC Event 2019

Eind 2019 vond in Beijing de vierde editie van de BOE Innovative Partner Conference (IPS) plaats. Als BOE partner was collega Martijn Bustraan uitgenodigd om het evenement bij te wonen in de Beijing Yanqi Lake International Convention & Exhibition Center. Samen met de andere Europese partners werd hij zeer gastvrij ontvangen door BOE-Tech medewerkers en kosten nog moeite waren gespaard om het de gasten naar de zin te maken.

Martijn’s verslag leest u hieronder.

Indrukwekkend geautomatiseerde productie

BOE is de grootste fabrikant van display producten ter wereld. Dit werd mij overduidelijk toen ik één van de veertien BOE glasfabrieken mocht bezoeken. Deze fabriek alleen al maakte op mij een onvergetelijke indruk. De fabriek opereert 24/7 en produceert ruim 100.000 stuks moederglas per dag voor diverse maten TFT panels.

Maar misschien nog wel meer bijzonder vond ik dat ik in deze immense fabriek, ter grootte van een klein dorp, bijna geen mensen ben tegengekomen. Zo goed als alles is geautomatiseerd. Van binnenkomst van de materialen tot uitgifte van gereed product. Deze wijze van productie is de beste garantie om te komen tot een stabiele productie en hoge mate van kwaliteitsbeheersing.

Productpresentatie voor de toekomst

De volgende dag van mijn reis werd het IPC event, net buiten Beijing, georganiseerd. Bij aankomst werden de nieuwste ontwikkelingen op display gebied aan ons gedemonstreerd, zoals de nieuwste flexibele OLED displays, curved displays voor de auto-industrie en de BD (BOE Double) displaytechniek waarmee zeer hoge zwart/wit waarden worden gehaald. En dit is zo maar even een greep uit de noviteiten die volop aanwezig waren die dag.

BOE heeft op mij echt indruk gemaakt. Met display oplossingen voor vandaag de dag, maar zeker ook met producten die we in de nabije toekomst in ons dagelijks leven gaan zien.

110 inch, 8K display op de ISE in Amsterdam

Een deel van deze fraaie producten werden van 11 t/m 14 februari gedemonstreerd op de stand van BOE tijdens de ISE show in Amsterdam. Een waanzinnig 110 inch, 8K display was als eye-catcher neergezet. Maar ook een 55 inch etalage display met displays in verschillende helderheden aan de voor- en achterzijde kreeg veel interesse. Deze oplossingen voor winkelschap en reizigersinformatie systemen geven een idee wat er momenteel mogelijk is met de displays van BOE.

Het was dit jaar zeker weer een succesvolle beurs. Tot in Barcelona 2021, waar de volgende ISE plaatsvindt!