BLOG

BOE kondigt 27 inch 500 hertz gaming monitor aan

Onlangs kondigde display fabrikant BOE aan het snelste scherm ter wereld op de markt te brengen: een 27 inch display met 500 hertz verversingsratio, speciaal voor de gamingmarkt.

Momenteel groeit de naamsbekendheid van BOE met de dag. In het verre oosten staan zij al bekend als één van de grootste display fabrikanten van dit moment. En ook in het westen verovert BOE terrein. 

Het nieuwe 500 hertz display van BOE gebruikt een unieke oxide-microstructuur om beelden te genereren. Dit is  een goedkoper alternatief voor de veel gebruikte koperen halfgeleiders, die we normaal gesproken in TFT displays zien. BOE claimt dan ook dat, naast goedkoper, deze technologie ook een 15% beter vermogensrendement biedt.

Naast de hoge snelheid van dit display heeft het ook een resolutie van 1080p en een kleurdiepte van 8-bit. Wel laat BOE weten dat de 500 hertz verversing en 1 milliseconde reactietijd alleen bereikt kan worden via een DisplayPort aansluiting. HDMI wordt hierin (nog) niet genoemd. 

Een verwachte verschijningsdatum of prijs is nog niet bekend. Maar van mooie technische ontwikkelingen als deze gaat ons displayhart toch wel sneller kloppen!