BLOG

BOE kondigt doorzichtig MLED display aan met meer dan 65% transparantie

Transparante displays komen we steeds vaker tegen in het straatbeeld. Zo zorgen ze voor eye-catching winkeletalages bijvoorbeeld. Toch is de techniek niet zonder problemen. Denk aan een lage pixeldichtheid, lage helderheid en (niet het minst belangrijk) lage transparantie. 

Displayfabrikant BOE stelt nu een oplossing gevonden te hebben voor dit probleem door middel van hun nieuwe MLED technologie.

65% transparantie met MLED displays

MLED displays hebben een doorlaatbaarheid van meer dan 65% (oftewel 65% van het licht achter het display gaat er doorheen). BOE heeft een 16″ display panel gebouwd waarin deze nieuwe techniek ingezet wordt. De helderheid van het display is ook erg indrukwekkend – 1000 Nits (en is zelfs in staat tot het geven van een contrast ratio van 100.000:1).

Het gebied tussen de pixels heeft zelfs een doorlaatbaarheid van meer dan 90%. BOE heeft gebruik gemaakt van een slimme manier van bedrading, waardoor een gemiddelde transparantie van +65% is behaald voor het gehele panel.

Hoe groter het gat tussen de pixels, hoe transparanter het display. Maar dat is niet voordelig als je, naast transparantie, juist een hoge kwaliteit beeld wilt tonen. De geoptimaliseerde layout die BOE creëerde heeft dit probleem opgelost, aangezien het 16″ inch panel een resolutie van 2.5K heeft.

Hoe goed is deze ontwikkeling?

Om deze ontwikkeling van BOE even in perspectief te zetten: LG prees hun OLED displays met 45% transparantie eerder dit jaar nog de hemel in. BOE is dus duidelijk een stap verder in de ontwikkeling.

Op dit moment wordt het MLED display uitvoerig getest. BOE heeft nog niet laten weten wanneer we de eerste MLED displays op de markt kunnen verwachten.