BLOG

BOE publiceert marktstandaard voor naar binnen vouwende flexibele displays

De Chinese Minister van Informatie en IT bracht onlangs deel 3 van de specificaties voor flexibele displays uit.

Deze specificaties worden gezien als de standaard in de markt.

Flexibele display specificaties: deel 1, 2 en 3

Deel 1 van de specificaties gaat over ‘side-curved’ flexibele displays. Deze buigen dus af aan de rand van het display. Deel 2 van de specificaties gaat over naar buiten vouwende displays. En nu dus het derde deel voor naar binnen vouwende flexibele displays.

Alle drie de specificaties werden ontwikkeld door BOE. Hiermee wordt niet alleen de standaard gezet voor de streng gereguleerde ontwikkeling in de markt, maar laat BOE ook haar technische innovatieve kracht en marktleiderschap zien.

Hierdoor transformeerde BOE van een technisch leider naar een markt standaardsetter.

Naar binnen vouwende flexibele displays

De afgelopen jaren heeft BOE veel tijd en energie gestoken in technisch R&D. Zo maakte de fabrikant continu innovatieve stappen bij het ontwikkelen van flexibele displays. 

De naar binnen vouwende flexibele display techniek is dan ook BOE’s antwoord op de vraag naar inklapbare smartphones en tablets. De drie door BOE ontwikkelde elektronische marktstandaarden voor flexibele displays specificeren o.a. technische vereisten, testmethodes en testregels. De standaarden zijn een maatstaf voor een ieder uit de streng gereguleerde keten van flexibele displays. 

Naast het zijn van een vooruitstrevend leider op de nationale markt, is BOE ook op de internationale markt van groot belang als ontwikkelaar van flexibele displays.