BLOG

BOE start met productie van 55 tot 95 inch OLED TV’s

BOE Technology staat aan de vooravond van de productie van zeer grote OLED TV panels. 

De Chinese display fabrikant gaat de panels in vijf formaten produceren. Van 55 inch tot het gigantische 95 inch.

BOE produceert al langere tijd OLED displays voor smartphones. Met het oog op de ontwikkelingen in de ‘grote display’ markt besloot de fabrikant haar activiteiten uit te breiden naar OLED productie voor grote TV applicaties.

Er zal eerst een test productielijn voor OLED TV panels worden opgezet in de 8G lijn van BOE in het noorden van China. BOE verwacht dit jaar al zo’n 300.000 panels te kunnen leveren.

SID Showcase

Op de SID show afgelopen mei was al een showcase te zien van een 95 inch 8K OLED panel. Het panel is gebaseerd op het zogenaamde white OLED productieproces en heeft een maximale helderheid van 800 Nits en een refresh rate van 120Hz.

Op dit moment heeft LG Displays het grootste deel van de OLED TV panel markt in handen. Ook Samsung Display begon begin dit jaar met het produceren van TV’s die gebruik maken van QD-OLED. En nu gaat ook BOE zich dus mengen in deze groeiende markt.

Als BOE meer dan één miljoen OLED TV panels in een jaar kan leveren, dan is het niet ondenkbaar dat LG’s marktaandeel daalt met 10%.