BLOG

BOE Technology stapt in de productie van OLEDoS

Steeds meer Chinese display fabrikanten mengen zich in de ontwikkeling en productie van OLEDoS, oftewel OLED on-silicon displays. Hiermee proberen ze te concurreren met marktleidende technieken als LCD en AMOLED.

Een aantal vooraanstaande fabrikanten is onlangs de productie van OLEDoS aangegaan, waaronder Kunming BOE Display Technology – een joint venture tussen BOE Technology en Olightek Opto-Electronic Technology.

Overgang naar micro LED

OLEDoS heeft er alle schijn van een overgangstechnologie te zijn in de vorm van een micro display techniek. De markt gaat namelijk langzaamaan van LCD en AMOLED displays naar micro LED. Micro LED heeft waarschijnlijk nog minimaal drie jaar nodig om helemaal doorontwikkeld te worden, terwijl grote display fabrikanten er wel voor kiezen om de productiecapaciteit en -lijnen van LCD en AMOLED met de tijd te verminderen.

OLEDoS displays hebben standaard een zeer hoge pixeldichtheid van tot wel 2.000 – 3.000 ppi. Vooral in AR/VR producten verbetert dit het beeld aanzienlijk en vermindert het de kans op duizeligheid.