BLOG

BOE wint award met Smart Retail oplossing

BOE wint award met Smart Retail oplossing

BOE heeft onlangs de zeer gewaardeerde IFA 2018 Award voor IoT Innovation Application gewonnen op de IFA consumenten elektronica beurs in Duitsland.

Op 31 augustus was de openingsdag van de IFA. Het jaarlijkse grote evenement op het gebied van consumenten electronica. Vele bekende fabrikanten van over de hele wereld verzamelden zich in Duitsland om te laatste innovatieve technieken en producten te showen. Het was op deze beurs dat de zogenaamde smart retail oplossing van BOE de “IFA 2018 Award” in ontvangt nam voor IoT Innovative Application.

Vandaag de dag is het integreren van online and offline retail de norm. De smart retail oplossing van BOE biedt naast een one-stop self-service winkelervaring ook verschillende IoT oplossingen. Denk aan tools voor prijsmanagement, schapmanagement en consumentengedrag analyse.

Elektronisch shelf label

Het VUSION elektronische label van BOE heeft een modulair design. Het display kan promotie informatie tonen in zwart, wit en rode kleuren. Het is waterproof, beslaat en bevriest niet en is stofproof. Ideaal om papier prijslabel in schappen te vervangen.

Elektronische prijslabels lijken klein, maar hun rol mag niet onderschat worden. Elk label wordt verbonden aan de winkeldatabase via een draadloos netwerk. Zo kan ten alle tijden de laatste prijs informatie, specificaties, promotie, barcode, land van herkomst en merk naar het label geupload worden. In real-time dus.

Daarnaast beschikt BOE’s smart retail oplossing over functies met betrekking tot product positionering, schapmanagement en customer flow analyses. Zo kan online en offline naadloos samengevoegd worden.

Een aantal voorbeelden:

Met behulp van near-field wireless communicatie (NFC) of door het scannen van een QR code, kan de consument informatie inwinnen over het product en over mobiele betaling.

Ook kan een verkoopmedewerker de inhoud van het label aanpassen via een mobiel device. Zo kan op afstand het label worden vervangen. Wanneer een product niet op voorraad is, of zich op een andere plek bevindt, dan wordt deze informatie weergegeven op een digitale plattegrond van de winkel. De operationele efficiëntie wordt zo sterk verbeterd.

Andere functies

Als laatste is het goed te weten dat de smart retail oplossing van BOE ook functies biedt om de customer flow te analyseren en om producten automatisch op tijd bij te bestellen. Zo wordt de supermarkt retail slimmer en eenvoudiger.

Tot op heden heeft BOE meer dan 16.000 winkels in meer dan 55 landen voorzien van een smart retail IoT oplossing. MediaMarkt, Bio c’ Bon, COOP, Carrefour, Wal-Mart, Yonghui en Watsons zijn slechts een greep uit de lijst met tevreden retail klanten.

Bron: www.boe.com