BLOG

BOE wint award voor flexibele OLED display oplossing

BOE wint award voor flexibele OLED displays

Op 3 september 2020 werden in Duitsland de IFA Product Technology Innovation Awards (IFA-PTIA) uitgereikt. Elk jaar vertegenwoordigt de lijst met winnaars belangrijke technische innovaties in de industrie.  Dit jaar heeft het flexibele OLED full-screen display van BOE de Innovative Display Technology Gold Award gewonnen.

De IFA-PTIA, georganiseerd in samenwerking met International Data Group, reikt awards uit aan trendsetting producten en technologieën in de consumer electronics industrie. BOE’s winnende flexibele OLED display vertegenwoordigt een grote doorbraak in display technologie. Op basis van deze technologie, bracht BOE het uitvouwbare AMOLED display product op de markt. Dit display kan tot wel 180 graden vouwen en kan wel 200.000 keer opgevouwen worden. Ook heeft het display een contrast ratio van 1.000.000:1, wat voor levensechte en levendige beelden zorgt.

Volgens Sigmaintell, was BOE in de eerste helft van 2020 verantwoordelijk voor 20.3% van de wereldwijde flexibele AMOLED display zendingen. Een verzamelijk grote telefoonmerken als Motorola, LG, OPPO en Nubia koos voor BOE’s flexibele displays. Naast mobiele telefoons, worden de flexibele display van BOE ook veelal gebruik in andere oplossing voor bijvoorbeeld smart vehicle and smart home.