BLOG

Chinese BOE bereidt zich voor op display productie voor iPhone 15 in 2023

Een nieuw rapport van The Elec liet onlangs doorschemeren, dat Chinese display fabrikant BOE, OLED LTPO displays gaat leveren voor de high-end versie van de iPhone 15 serie in 2023.

In 2020 lukte het BOE niet om aan de standaarden te voldoen om displays te kunnen leveren voor de iPhone 12. Maar eerder dit jaar werd BOE toegevoegd aan Apple’s lijst van goedgekeurde display fabrikanten voor het leveren van displays voor de basis 6.1 inch iPhone 13. De meer geavanceerde displays voor de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max worden gemaakt door Samsung.

Het rapport meldt nu dat BOE bezig is met het uitbreiden van haar mogelijkheden voor het produceren van OLED LTPO displays. Dit type display biedt een variabele refresh rate van tot wel 120Hz. BOE wil deze displays kunnen produceren, precies op tijd voor de iPhone 15 Pro in 2023.

Voor wat betreft de iPhone 14, die later dit jaar uitkomt, zal BOE zich richten op het produceren van de displays voor de lower-end toestellen. Samsung en LG zullen wederom de productie van displays voor de Pro modellen op zich nemen.