Touchscreens

Alles over touchscreens

Het touchscreen heeft het werk en leven makkelijker gemaakt voor vele organisaties. Er zijn verschillende touch technieken waaruit gekozen kan worden. De meest gebruikte touch technieken vandaag de dag zijn resistive, wired projected capacitive en ITO projected capacitive touch screen technologie.

Wat is het verschil tussen de verschillende touch technieken? Vergelijk ze hieronder.

Touchscreen technieken

Touchscreen opties

Heeft u hier al aan gedacht?

Multi touch

Multi touch is een touchscreen techniek die herkent wanneer een scherm op meer dan één punt aangeraakt wordt. Een andere functie die mogelijk is door multi touch is pinch to zoom.

Een multi touch display geeft gebruikers ook de mogelijkheid het scherm met meerdere personen tegelijk te gebruiken. Deze interactiviteit maakt het scherm flexibeler in gebruik en maakt samenwerken eenvoudig.

Een multi touch scherm kan gebruikt worden om te schrijven, tekenen, schetsen en brainstormen waarbij gebruik gemaakt kan worden van verschillende aanraakobjecten.

Multi touch illustratie
Lagen display met touchscreen

Protective glass & polarizers

Beschermend afdekglas en polarizers voor touch screens zijn er in verschillende maten en diktes. Kies voor thermisch gehard glas voor extra bescherming. Gebruik het om uw touch screen applicatie vandaal proof te maken. Of voeg speciale polarizers toe die het scherm anti reflective of anti glare maken. Ideaal voor wanneer een touchscreen in direct zonlicht gebruikt wordt.

Overige touchscreen technieken

Infra red touchscreens

Een oplossing gebaseerd op de infra rood touchscreen technologie garandeert perfecte beeldkwaliteit. Het originele beeld wordt bewaard doordat er geen extra laag op het display ligt.

Na een simpele installatie kan het touch screen bedient worden door middel van een vinger, handschoen of pen. Een infra red touch scherm kan geleverd worden in maten tot 150 inch diagonaal.

SAW touchscreens

Zoals de naam misschien al doet vermoeden maakt een surface acoustic wave (of SAW) touchscreen gebruik van geluidsgolven. Deze geluidsgolven worden over een perfect glad oppervlak geleid. Een aanraking, of touch, wordt geregistreerd wanneer de geluidsgolven geabsorbeerd worden door een aanrakende vingertop.

De SAW touchscreen technologie gebruikt doorzichtig glas, waardoor een hoge beeldkwaliteit en bescherming tegen chemische substanties gegarandeerd wordt. De kans op beschadiging of slijtage is minimaal, omdat een surface acoustic wave touch scherm geen electrisch geleidende oppervlakken gebruikt.

Optical imaging touchscreens

Een optical imaging touchscreen gebruikt meerdere optische sensoren die een aanraking detecteren. De aanraking wordt geregistreerd vlak voordat er fysiek contact met het scherm wordt gemaakt.

Voor gebruikers betekent dit dat zij minimale druk op het touch screen hoeven uit te oefenen om een reactie te creëren. En dat zij gebruik kunnen maken van een aanraak tool zoals een finger (met of zonder handschoen), pen of stift.

Omdat de optical touch techniek geen extra laag over het touchscreen gebruikt is het beeld van zeer heldere kwaliteit. Daarnaast zullen krassen de werking van touch scherm niet beïnvloeden. Om deze reden is het optical imaging touchscreen perfect voor gebruik in veeleisende publieke omgevingen.

Martijn Bustraan

Vragen of advies?

Martijn Bustraan

Product specialist

Benieuwd wat SKY-Technology voor uw project kan doen?