BLOG

De toekomst in met flexibele OLED displays

De Toekomst in met Flexibele OLED Displays

OLED, oftewel Organic Light Emitting Diode, is dé display techniek van dit moment en maakt prachtige heldere en efficiënte display schermen mogelijk.

OLED displays worden al veel gebruikt in mobiele apparaten en TV’s. Maar de nieuwe generatie OLED’s brengen een heel nieuw scala aan mogelijkheden en designs. Ze zijn namelijk flexibel en buigbaar.

Ontwikkeling van de flexibiliteit

Wanneer we het over flexibele OLED displays hebben is het belangrijk te begrijpen wat dit precies inhoud. Een flexibele OLED is gemaakt op basis van een flexibele laag van plastic, metaal of flexibel glas. Plastic of metalen panels zijn licht, dun en zeer duurzaam. Sterker nog, ze zijn haast onbreekbaar!

De eerste lijn apparaten die flexibele OLED displays gebruiken zijn niet zodanig flexibel voor de eindgebruiker. De fabrikant van het product buigt het display ten behoeve van het apparaat. Maar de gebruiker van het product kan deze niet buigen. Naast prachtige designs hebben OLED displays nog een aantal andere voordelen. Zo zijn ze veel lichter, dunner en duurzamer dan traditionele glazen displays.

De tweede generatie flexibele OLED apparaten zouden zelfs flexibel en buigbaar kunnen zijn voor de eindgebruiker.Wanneer de techniek zo ver is, kunnen we OLED panels gaan zien die men zelf kan vouwen, buigen of uitrekken. Hierdoor ontstaan oneindig veel interessante nieuwe mogelijkheden.

Inspiratie: De toekomst in met OLED displays