BLOG

Display Trends voor 2022 en verder

Hoe was jouw 2021? Waarschijnlijk een van de meest gekke, bijzondere en bizarre jaren die onze generatie ooit heeft gekend. De display industrie was dan ook enorm grillig en onvoorspelbaar. 

Desondanks vinden wij het belangrijk vooruit te kijken, om toch in het oog te houden waar de display markt aankomend jaar zal staan.

Displays in het ‘nieuwe normaal’

Dat ons volledige leven er anders uitziet dan 2 jaar geleden is geen verrassing. De invloed van het ‘nieuwe normaal’ op het gebruik van displays is daarmee enorm veranderd. Displays worden op hele andere manieren ingezet dan voorheen.

Display op het werk

Kantoor? Werkplek? Thuiswerken bedoel je! 

Thuiswerken lijkt normaler en meer geaccepteerd dan ooit. We richten fijne thuiswerkplekken in met laptops, computers en mobiele werkstations. Diverse onderzoeken concludeerden al dat er in 2021 zo’n 125 miljoen meer laptops gebruikt werden dan in 2020. 

Kun je het je voorstellen? 

Ook de BYOD (bring-your-own-device) cultuur worden groter. Je werkplek is hybride. Af en toe op kantoor, dan weer thuis. Dus je neemt je eigen laptop of tablet mee naar waar je die dag ook werkt. 

Displays in huis

Behalve 8 uur thuiswerken, wat deed je nog meer? Ons sociale leven lag op een laag pitje en nog altijd ondervinden we beperkingen in vrijetijdsbesteding. Het zal je dan ook niet verbazen dat de gemiddelde schermtijd flink gestegen is. Met 30% zelfs. 

Doordat we meer tijd thuis doorbrengen, zoeken we verbinding. Home entertainment is dagelijkse kost. Mooie TV’s en tablets zijn nodig voor al die avondjes Netflix en gamen.

Displays onderweg

Al gehoord van ‘Phygital’? Een combinatie van ‘physical’ en ‘digital’, wat snel een nieuw begrip wordt in de retail markt. Winkels maken gebruik van het beste van zowel online shoppen als fysieke winkels. Oftewel ‘click & collect’. Online je spullen uitzoeken en betalen en deze in de winkel ophalen. 

We zien ook een sterke toename aan display schermen in winkels zelf. Voor het geven van instructies (denk aan Corona maatregelen) of het promoten van alternatieve shop opties.

Display device trends in 2022

#1: TV’s met QD displays

De consumentenvraag naar grote TV’s met hoge resoluties zal blijven stijgen. Vanaf 2022 zullen 4K resolutie TV’s meer dan 80% van de markt vertegenwoordigen en zo’n 40% van alle TV’s zijn groter dan 55 inch. 

Samsung ontwikkelde het QD display. Deze techniek combineert een zogenaamde ‘self-emitting’ laag met quantum dot technologie. Er wordt veel verwacht van het display op het gebied van kleur, helderheid, contrast, weinig reflectie en grote zichthoeken. 

#2: OLED laptop

Een enorme groei in laptops met OLED displays is nu al gaande. De beeldkwaliteit en kijkervaring van een OLED laptop is simpelweg niet te vergelijken met een traditioneel LCD display. En aangezien laptops tegenwoordig voor veel visuele activiteiten gebruikt worden (denk aan live streams, Netflixen en Zoom calls) zijn deze kwaliteiten voor veel mensen erg interessant.

#3: Vouwbare telefoons

Vouwbare telefoons met vouwbare displays bestaan al. En we zien de vraag naar dergelijke telefoons snel groeien. Steeds meer fabrikanten kiezen voor deze flexibele designs. En het stopt daar niet. Wat denk je van telefoons die oprollen of meerdere keren op te vouwen zijn?

Wij hopen dat in 2022 de display markt wat stabiliseert en we meer consistentie zien in leveringen en prijzen. Maar feit is dat Covid-19 nog altijd een flinke impact heeft op de gehele industrie.