BLOG

Grote groei verwacht van automotive display leveringen tot 2027

Verwacht wordt dat dit jaar (2022) het aantal wereldwijde automotive display leveringen stijgt tot 197 miljoen eenheden. Dat betekent een stijging van 7.2% ten opzichte van vorig jaar.

Maar belangrijker is dat als deze trend doorzet – wat wel de verwachting is – er tegen 2027 zo’n 288 miljoen displays verscheept zullen worden. Dit alles volgens onderzoek van DIGITIMES.

De wereldwijde inflatie, de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de strikte COVID-19 maatregelen in China hebben de groei absoluut afgeremd. Maar het is vooral de enorme focus van autofabrikanten op de ontwikkeling van elektrische auto’s en zelfrijdende auto’s, wat ervoor zorgt dat er alleen maar meer displays worden gebruikt in auto’s. 

Automotive display applicaties

Dashboards en zogenaamde Central Control Centers zijn applicaties met de meest gebruikte automotive displays. Andere auto-applicaties voor displays zijn bijvoorbeeld de digitale achteruitkijkspiegel en head-up display. Deze laatste is erg interessant, omdat het gegevens, zoals de snelheid, op een doorzichtig glas boven het dashboard laat zien, wat de rijveiligheid verbetert.

Head-up displays en digitale spiegels zullen we de komende tijd waarschijnlijk alleen nog zien in de high-end type auto’s, maar met de snelheid van ontwikkelingen zal het niet lang duren voor ook lager geprijsde modellen dit soort applicaties integreren. Wat een nog verdere boost zal geven aan de productie en levering van automative displays.

Als leverancier van displays vinden wij het natuurlijk heel interessant om de ontwikkelingen uit de markt te volgen. De vernieuwingen op display gebied en innoverende applicaties die we zien in o.a. de automative markt is ontzettend inspirerend.