BLOG

Hoe creëer je een optimale display touch oplossing voor een industriële omgeving?

Een industrieel touchscreen net zo goed als je tablet. Klinkt te mooi om waar te zijn? De ontwikkelingen van de afgelopen jaren op het gebied van touchscreen technologie, betekenen dat we over een wereld aan informatie en diensten beschikken. Letterlijk door een simpele ’touch’. Het is dan ook niet gek dat we deze kwaliteit ook verwachten in industriële touchscreens.

Een touchscreen bestaat uit 3 basis elementen: een sensor, een controller en een software driver. Er bestaan verschillende touchscreen technieken, elk met voor- en nadelen.

Touchscreen technieken

De meest gebruikte touchscreen technieken zijn vandaag de dag projected capacitive touch en resistive touch. 

Resistive touchscreens

Een resistive touchscreen is veelal het meest betaalbare beschikbare touchscreen. Daarentegen is het beeld wel van mindere kwaliteit ten opzichte van andere touch technieken door de gelaagde samenstelling.

Het resistive touchscreen is ontworpen voor industriële applicaties. Het is een betrouwbare techniek en een kostefficiënte oplossing. De verminderde helderheid van het scherm maakt een resistive scherm minder geschikt voor presentatie applicaties of informatie kiosken. Wij zien dan ook in de huidige markt een sterke verschuiving naar andere technieken die de voorkeur krijgen. Zoals projecten capacitive.

Projected capacitive touchscreens

De projected capacitive touchscreen technologie gebruikt een beschermende laag voor het LCD display. De beschermende kwaliteit maakt dat deze touchscreen oplossingen heel robuust zijn, ook omdat ze kunnen worden bedekt met een stuk vandaal-proof glas.

De projected capacitive techniek is bestand tegen zware schokken, vandalisme en krassen. Het beschermt ook tegen extreme hitte, regen, sneeuw en ijs en zelfs tegen schoonmaakproducten. Hierdoor is deze touchscreen techniek perfect voor gebruik in o.a. buiten applicaties. Projected capacitive touch is de touchtechniek van onze voorkeur.

Touch IC selectie

Het kiezen van de juiste touch controller IC is de eerste stap voor het garanderen van een optimaal werkend LCD touch display. Wij geloven er daarom ook in dat touch IC’s net zo uniek zijn als de klant en voor elk project en elke applicatie maatwerk is.

Bij het selecteren van de juiste passende touch IC houden wij o.a. rekening met:

  • Touchscreen techniek
  • Formaat display
  • Coverlens materiaal en dikte
  • Electromagnetische compatibiliteit
  • Input type (bijv. handschoenen)
  • Niveau van waterdichtheid

Kunnen wij u assisteren bij het selecteren van een touch optie voor uw LCD display applicatie? Neem dan contact met ons op.