BLOG

Hoe de cover lens een design element van de display applicatie is

De user interface is het gezicht van de display applicatie. Het laat de (huis)stijl en de identiteit van de organisatie achter de applicatie zien. Of het nu gaat om een digital signage scherm, industriële machine, een huishoudapparaat of een hotel check-in systeem, design wordt steeds belangrijker.

De merkwaarden van de organisatie moeten veelal worden uitgedragen via de displayoplossing. Soms vraagt een merk om een uitgesproken design van de applicatie om de aandacht te trekken.

Voor display applicaties zijn er verschillende manieren om brand design te laten zien. Denk aan de keuze in techniek, de keuze in type display, maar ook de cover lens. Welk materiaal kies je voor de cover lens? Wordt de cover lens bijvoorbeeld ontspiegeld? Of is de vorm van de cover lens uniek en afwijkend? Of wat denk je van het gebruik van kleur en iconen op de cover lens?

Ontspiegeld of getint glas

Een creatief ontwerp van de cover lens is niet alleen aantrekkelijk voor het oog, maar kan ook de gebruikservaring van de display applicatie verbeteren. Zo kan het display prachtig opgaan in de omgeving of juist ontzettend opvallen.

Getint of ontspiegeld glas kan een unieke ervaring opleveren. Denk bijvoorbeeld aan een display dat gebruikt wordt in een paskamer, maar tevens een spiegel is.

Vorm en formaat

Een ander mooi voorbeeld van maatwerk is het formaat en de vorm van de cover lens. De cover lens hoeft niet persé dezelfde vorm als het display te hebben en hoeft ook zeker niet altijd vierkant of rechthoekig te zijn. Afhankelijk van de applicatie kun je hier helemaal los op gaan.

Een cover lens kan in bijna elke vorm gemaakt worden. Daarnaast kun je gebruik maken van geprinte icoontjes op de cover lens voor een nog uniekere en gestroomlijnde look en gebruikservaring.

Steeds vaker wordt er gekozen voor een eigen op maatgemaakte coverlens. Overweegt u ook een stukje maatwerk om uw product meer van uw eigen identeit mee te geven?

Er zijn veel mogelijkheden bij het ontwerpen van een unieke cover lens voor uw applicatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.