BLOG

Houd hier rekening mee bij het selecteren van een TFT LCD display

TFT display

Bij het selecteren van een TFT display dient rekening gehouden te worden met tal van factoren. Waar gaat het display voor gebruikt worden? In welke omgeving staat de applicatie? Door wie wordt het scherm bediend? En welke functionaliteit wordt van het display verwacht?

Allemaal elementen die het uiteindelijke display bepalen.

Wij zetten alvast een aantal belangrijke punten op een rij om in gedachte te houden bij het selecteren van een TFT display.

Interface

Welk type interface kies ik voor mijn aansturing, serieel of parallel? Wat is de wens voor mijn applicatie, hoe snel moet ik mijn data kunnen verversen. In de regel hoe sneller hoe meer ik van mijn aansturing zal vragen.

Zichthoeken

Welk type glas kies ik? Welke eisen stel ik aan de inkijkhoeken en wil ik mijn display kunnen draaien van portrait naar landscape of andersom? Dit vraagt aandacht van de inkijkhoeken van het display en daarbij de keuze van het type LCD glas.

Reactietijd

Heeft het display ook een touch functie? Kijk dan goed naar de reactietijd.

De reactietijd is de tijd tussen het eerste contact van de vinger met het scherm en het signaal wat gegenereerd wordt door de touchscreen controller.

Afhankelijk van de applicatie is een snelle reactietijd belangrijk voor een optimale performance van de applicatie. Denk aan een gamingapplicatie. Je wilt geen vertraging hebben in de bediening.

Helderheid

TFT displays kunnen enorm verschillen op het gebied van display helderheid. En ook hierbij is het belangrijk te kijken naar de omgeving van de applicatie. Staat de applicatie buiten in fel zonlicht? Of binnen in een donkere ruimte?

Een juiste helderheid is hierbij de sleutel tot een goed leesbaar display. 

Bescherming

Wie gaat het display gebruiken? Zijn dat maar een aantal mensen? Mensen die waarde hechten aan het display? Of zijn het veel mensen, bijvoorbeeld in een openbare ruimte, die ook wat minder voorzichtig zijn met het display? En wat zijn de weersomstandigheden waarin het display gebruikt gaat worden?

Dit zijn vragen die bepalen of het TFT display misschien beschermd moet worden met een filter of folie. 

Denk aan anti-bacteriële folies, anti-glare filters (tegen zonlicht) en optical bonding opties met vandaal-proof glas.

Lees meer over filters en folies.

Dit is natuurlijk maar een greep uit alle factoren waar rekening mee gehouden dient te worden bij het selecteren van een displayproduct. Wij assisteren u graag bij het selectieproces.