BLOG

Hover Touch: De toekomst voor display gebruikers?

Als er één ding is wat Covid-19 ons heeft laten zien, is hoe snel virussen en bacteriën zich verspreiden. En hoewel steeds meer apparaten en applicaties in ons dagelijks leven ‘self-service’ zijn, denken we nu wel anders over ’touchen’ en ‘swipen’.

Want hoeveel mensen hebben dit al aangeraakt? Welk virus zit er op dit scherm of deze knop? In de displaymarkt wordt dit gezocht naar oplossingen die zowel het stukje self-service behouden, als de hygiene bewaken.

Wat is hover touch?

Hover touch is een nieuwe interactieve manier van displaybediening zonder fysiek contact. De gebruiker zweeft zijn of haar vinger boven het scherm om deze te bedienen. Deze techniek is perfect voor self service kiosken, want dit verlaagt het risico op de verspreiding van virussen en bacteriën.

Hoe werkt hover touch?

Deze techniek gebruikt een reeks infrarood sensoren die in de rand van het display zitten. De sensoren pikken de locatie van de vinger op wanneer deze boven het scherm zweeft. Het systeem gebruikt vervolgens een slim algoritme om te bepalen wat de gebruiker probeert te doen en voert dit uit.

Welke voordelen biedt hover touch voor de medische industrie?

De medische industrie is duidelijk een markt welke enorm kan profiteren van een techniek als hover touch. Artsen en verpleging hoeven geen fysiek contact meer te hebben met touch displays en dit verlaagt natuurlijk de verspreiding van ziekmakers enorm.

Of denk eens aan de aanmeldzuilen bij de ingang van het ziekenhuis? Hoe fijn zou het zijn als niemand de schermen meer aan hoeft te raken? En we toch gebruik kunnen maken van deze handige self-service zuil.

Is hover touch voor uw applicatie wellicht interessant? Neem dan contact met ons op voor verdere vrijblijvende informatie.