BLOG

IP69K roestvaste panel PC voor voedselproductie

IP69K roestvaste panel PC voor voedselproductie-5

Een omgeving waarin voedsel geproduceerd wordt, vraagt om specifieke eisen voor gebruikte machines. Water, stof, vuil en hoge druk reiniging stellen het materiaal op de proef. Deze IP69K roestvaste panel PC is speciaal ontwikkeld voor de voedselproductie industrie.

Een smetteloze omgeving

Hygiëne is van zeer groot belang in de voedselproductie industrie. Van het verwerken van grondstoffen tot het vullen en verpakken van producten. Elk stukje van de fabriek moet vlekkeloos zijn.

De gehele voedsel productiefabriek wordt dan ook elke dag grondig schoongemaakt. Dit wordt gedaan met speciale schoonmaakmiddelen, onder hoge druk en met hoge temperaturen. Zo wordt complete desinfectie gegarandeerd.

Toen een toonaangevende fabrikant van snacks de productielijn opnieuw ontwierp gingen zij op zoek naar roestvrijstalen panel PC’s om hun machines mee te besturen. Vanzelfsprekend moesten deze panel PC’s bestand zijn tegen een standaard voedselproductieomgeving. Stof, vuil en vloeistoffen moeten namelijk dagelijks van de PC’s worden gehaald om besmetting te voorkomen.

Uitdaging

Er was dus vraag naar een panel PC die bestand was tegen corrosie, water en stof. En die ook nog eens dagelijks kon worden schoongemaakt en gedesinfecteerd op hoge druk en met hoge temperaturen. Ook moesten de connectoren en bekabeling waterproof zijn.

De oplossing

Een 21.5 inch IP69K roestvrijstalen panel PC met Intel Core i5-7200U Kaby Lake processor bleek te oplossing te zijn.

Ook werd er een waterbestendige leiding ingebouwd voor de bekabeling. Deze IP69K panel PC oplossing kan goed tegen grondige reiniging. Het product kan schoongemaakt worden met veel gebruikte schoonmaakmiddelen en met hete, hoge druk waterspuiten. De bescherming van de PC maakt het makkelijk om het product te reiniging en steriliseren met water van 80°C met een druk tot 30 Bar. De kabels worden niet alleen beschermd door een gootje, maar ook door een extra cover.

Het resultaat

Inmiddels staat er meer dan 50 IP65K panel PC’s in het veld. De PC’s staan in snack productie bedrijven in Noord Amerika en Europa. Het product stijgt boven alle verwachtingen uit en is zeer gemakkelijk en hygiënisch in gebruik in deze specifieke omgeving.

Product specificaties

  • 15 inch, 19 inch, 21.5 inch of 23.8 inch display met PCAP multi touch screens
  • High performance Intel® Core™ i5-7200U Kaby Lake processor
  • IP69K gesealed. Water- en corrosiebestendig roestvrijstalen behuizing met air venting valve
  • Geheel plat oppervlak, gemakkelijk schoon te maken
  • Waterbestendige poorten met adapter kabels voor externe aansluiting
  • Waterproof leiding voor kabelbescherming (optioneel)
  • VESA mount
  • Handschoen/regen modus voor touchscreen (optioneel)