Panel PC's

Displays + industriële PC

Een panel PC is een samengestelde oplossing. Het combineert een industrieel display met een industriële computer. Deze twee elementen worden vervolgens samengevoegd in een behuizing. Panel PC’s zijn perfect voor het visualiseren van data en media en kunnen voor vele verschillende applicaties gebruikt worden. Voorbeelden van panel PC oplossingen zijn touch PC’s voor industriële apparaten, multi media PC’s voor patiënten entertainment in ziekenhuizen of een infotainment systeem in taxi’s.

Waarom een panel PC oplossing?

De voordelen

Panel PC’s maken de installatie van een dergelijke oplossing gemakkelijk. Er zijn geen extra kabels nodig en ook meerdere montage punten voor de verschillende componenten zijn niet nodig. U hoeft namelijk geen muis of keyboard te installeren of een computer te verbergen.

Panel PC’s zijn beschikbaar in kleine en grote maten en alles daar tussenin. Hierdoor zijn ze zeer aantrekkelijk voor een grote hoeveelheid applicaties, zoals bijvoorbeeld high end digital signage systemen.

Panel PC behuizingen

Open frame, chassis of panel mount

Er zijn drie standaard display behuizingen om uit te kiezen. Allen vragen zij om een andere manier van bevestigen wat hen geschikt maakt voor verschillende industriële applicaties.

Open frame behuizing

Open frame panel PC

Displays met een open frame display behuizing worden vanaf de achterkant gemonteerd. Brackets in de display behuizing maken het installeren van het display makkelijk en snel. Het industriële ontwerp van een open frame display behuizing maakt hem perfect voor gebruik in kiosken en applicaties die een gladde ‘flush’ voorkant vragen.

Chassis display behuizingen

Chassis panel PC

Een chassis display behuizing is een behuizing met een roestvrij stalen omranding. Deze kwaliteit maakt dit type behuizing ideaal voor gebruik in ruwe omgevingen. Een display met chassis behuizing monteert aan de voorkant van de oplossing en gebruikt vaak een VESA mount voor installatie.

Panel mount behuizing

Panel mount panel PC

Een panel mount display behuizing wordt vaak gebruikt voor displays die in een ruwe openingmoeten vallen. Een panel mount display wordt vanaf de voorkant in de opening geplaatst.

Advies van een specialist?

Martijn Bustraan

Display specialist