4 inch IPS display met PCAP voor akoestische meetapparatuur

01.

Applicatie

Voor onze klant mochten wij meedenken over de display invulling voor een nieuwe versie meetapparatuur voor akoestiek en professionele audio.

De klant was op zoek naar een compacte TFT-oplossing met PCAP die optimaal de beschikbare ruimte van de behuizing benutte zodat er extra ruimte ontstaat voor touch buttons onderaan het display. Hiermee kon de S/W uit minder lagen worden opgebouwd. Verder was de wens dat het display een modernere uitstraling heeft met betere optische eigenschappen zoals contrast en zichthoeken.

Details

02.

Uitdagingen

De beschikbare ruimte was erg kritisch, ruimte voor de module was erg beperkt en de cover lens paste net binnen de afmeting van de voorkant van de behuizing. Hiervoor is veel overleg geweest met de klant en het grafisch ontwerpbureau waarmee is samengewerkt.

03.

Productoplossing

De klant gebruikte een kleiner display met een resistieve touch. Deze werd geplaatst in een speciale bezel die in de behuizing werd opgenomen. SKY adviseerde de klant over de huidige beschikbaarheid van displayafmetingen en bespraken de mogelijkheden van PCAP en een op maat gemaakte coverlens. 

Uiteindelijk koos de klant voor een 4.0 inch IPS display met 480 x 800 resolutie en een PCAP touchscreen met custom coverlens. Tevens zijn voor zowel display als touch de interface kabel en de FPC op maat gemaakt, zodat deze zo efficiënt mogelijk op de bestaande PCB kon worden geïntegreerd.