Interactieve promotie unit voor winkels

Whispbar-design-image

01.

Applicatie

Yakima was op zoek naar een oplossing om interactiviteit naar de winkels te brengen die hun producten verkopen. Een manier om eindgebruikers te helpen bij het vinden van het juiste product. Zij hebben een interactieve unit ontworpen die de verschillende Yakima oplossingen toont. In het midden van de unit helpt een touch screen terminal klanten bij het selecteren van een passende oplossing.

Voor deze promotie unit zocht Yakima naar een betaalbare stand-alone terminal. De terminal zou een applicatie moeten tonen die klanten kunnen gebruiken om hun merk en model auto te selecteren, alsmede het product waarnaar zij op zoek zijn. Het systeem biedt de klant daarna passende Yakima oplossingen. De promo unit zal worden geïnstalleerd in winkels die zowel Yakima als Whispbar oplossingen verkopen.

Details

02.

Uitdagingen

De terminal moest aan een aantal voorwaarden voldoen.

Het product moest op stand-alone basis kunnen functioneren. Daarnaast moest een touch screen de uitkomst bieden om klanten op een intuitieve manier de applicatie te laten gebruiken. Alle externe data moest van een externe server via LAN of WiFiverzameld worden. Daarnaast diende er een oplossing te komen voor de display bekabeling welke beschermt moesten worden tegen de invloeden uit de winkels.

Met deze voorwaarden en een specifiek budget kwam Yakima terecht bij SKY-Technology.

03.

Hoe wij hebben geholpen

SKY-Technology heeft op basis van het budget en de wensenlijst van Yakima de perfecte touch terminal gerealiseerd. Een oplossing gebaseerd op Windows lees al snel niet binnen het budget te passen, als gevolg van hoge hardware prijzen. Daarom zijn vervolgens alternatieve oplossingen besproken met Yakima. Twee oplossingen kwamen daaruit naar voren als mogelijkheid:

  • Een Interactieve Media Player
  • Een oplossing gebaseerd op een processor board opererend op Android OS

De Android oplossing heeft als voordeel dat deze functioneert als een tablet. Hierdoor is het installeren van apps zeer eenvoudig.

04.

Productoplossing

Yakima koos uiteindelijk voor een 17 inch HD Android Netwerk digital signage scherm voor hun applicatie. De oplossing bestaat uit een wide scherm (1440 x 900) 250 nits TFT-LED panel. Een resistive touch screen biedt interactiviteit voor klanten. De interne elementen van de oplossing bestaan uit een Dual Core Cortex-A7 1.2 GHz processoren een Android 4.2 Jelly Bean operating systeem. Een 1 GB Ram geheugen en 4 GB Flash opslag maken de oplossing compleet. De terminal kan worden verbonden via LAN, WiFi of optioneel 3G en is behuisd in een industriële metalen behuizing met VESA mount.