Capacitive touch display voor hoogwaardige waterkranen

Casestudy IPS display voor hoogwaardige waterkraan-2

01.

Applicatie

Via een ontwikkelpartner werden wij ingeschakeld voor het leveren van een display voor hoogwaardige waterkranen in professionele keukens. 

Met deze specifieke waterkraan is de gebruiker in staat om bijvoorbeeld 150 liter warm water te selecteren. De kok kan vervolgens iets anders doen tijdens het tappen van het water en hoeft er dus niet op te letten of de pan overstroomt. 

De opdracht vroeg om de ontwikkeling van een heldere gebruikersinterface voor de kraan, welke het blijft doen onder alle condities.

Details

02.

Uitdagingen

De grootste uitdagingen voor dit display lagen in de omgeving waarin het display gebruikt zou worden.

De hectische, warme, vochtige en vettige omgeving van een professionele keuken zou het display flink op de proef stellen. Het display moest hier dan ook tegen bestand zijn.

Eén van de belangrijkste eisen voor dit display was dat het display ten alle tijden, onder alle omstandigheden, moet blijven werken. Het display moet onder alle condities te bedienen zijn en niet onbedoeld geactiveerd kunnen worden.

 

03.

Productoplossing

SKY-Technology leverde een 3.5 inch, 320 x 480, IPS displays, welke ervoor zorgt dat het display altijd goed leesbaar is. Ook als de gebruiker niet recht voor het display staat. 

Verder hielpen wij bij de ontwikkeling van een custom FPC.

Het capacitive touchscreen van het display werd op maat ontwikkeld door onze ontwikkelpartner, en functioneert ook goed onder de vette omstandigheden van een professionele keuken, maar ook als het display bedekt is onder een laag water.

Een robuuste oplossing dus. De gehele user interface wordt in China geassembleerd en als geheel geleverd aan de klant.