Maatwerk kantoortelefoon

Custom Office Phone-image

01.

Applicatie

Onze klant was op zoek naar een moderne vervanger voor hun huidige kantoor telefoon systeem. Zij hebben eerst gekeken naar de beschikbare standaard telefoon, maar kwamen er al snel achter dat deze standaard producten niet voldeden aan hun behoeften en voorwaarden.

De klant had een helder beeld van het ontwerp en de functionaliteiten van de telefoon. Daarnaast realiseerde de klant dat standaard telefoons niet binnen het budget pasten. Dit was het moment waarop men besloot onderzoek te doen naar de mogelijkheden om een maatwerk kantoor telefoon te laten maken.

Details

02.

Uitdagingen

De uitdagingen in het ontwikkelproces voor deze klant zijn gerelateerd aan één van de volgende categorieën: Budget, ontwerp, werking of technische specificaties.

Allereerst het ontwerp. Omdat de telefoon in een kantooromgeving gaat worden gebruikt dient deze gemakkelijk schoon gemaakt te kunnen worden. Kantoren verzamelen stof en de telefoons worden dagelijks vele malen aangeraakt. Het ontwerp van de telefoon laat deze makkelijk schoonmaken aangezien er minimale opstaande randjes zijn. Een zogenaamd ‘flush’ ontwerp was dan ook één van de vereiste voor deze telefoonoplossing. Een flush ontwerp zorgt voor een strak product zonder overbodige randjes of gleufjes, waardoor schoonmaken gemakkelijk gaat.

Daarnaast had de klant ook nog een aantal technische specificatie voorwaarden. De voornaamste voorwaarden waren hoge zichtbaarheid van het scherm en snelle reactietijd van het touch screen. Beide zorgen voor een snelle en efficiënte werking.

Gebruiksgemak was ook erg belangrijk voor de klant. De telefoon zal gebruikt gaan worden door verschillende mensen dus intuïtieve bediening was een pré. Als laatste de grootste uitdaging, het budget.

De klant ontwikkelt een maatwerk telefoon voor een groot aantal medewerkers volgens specifieke wensen en eisen. Het ontwikkelen van dit product tegen minimale kosten en binnen budget was daarom een harde eis.

03.

Hoe wij hebben geholpen

Na een eerste informatief overleg met de klant zijn wij een samenwerkingaangegaan met ontwerpbureau Dunc. Samen met dit bedrijf hebben wij de maatwerk kantoor telefoon voor de klant gerealiseerd.

Als eerste is het product omschreven en gespecificeerd. Vervolgens hebben wij een aantal sample producten geleverd om te testen. De sample producten hebben een aantal testen ondergaan, inclusief een warmte test. Na uitgebreid testen van het ontwerp, het touch screen en de componenten zijn een aantal aanpassingen gemaakt op basis van de testresultaten.

Vervolgens hebben wij 10 prototype kantoortelefoons geleverd aan de klant welke opnieuw getest zijn. Eén testuitkomst liet zien dat het wenselijk was om de handset van de telefoon zowel links als rechts te kunnen monteren. Hierdoor zouden zowel links- als rechtshandige medewerkers de telefoon goed kunnen bedienen.

Na het eerste prototype (prototype A) is een tweede versie ontwikkeld (prototype B). Ook prototype B werd uitvoerig getest. Ook uit deze test kwamen verdere aanscherpingen. Het geluid van de telefoon was iets te zacht, de kleurvoorkeur ging uit naar grijs i.p.v. zwart, het glas paneel zou symmetrisch mooier zijn en de verschillende hoogte standen van de telefoon moesten uitgebreid worden.

Na uitvoerige testen en re-designs van beide prototypen, bevinden wij ons nu in de afrondende fase van het ontwikkeltraject.

04.

Productoplossing

Custom Office Phone Components

Samen met Dunc en de klant hebben wij een volledige maatwerk kantoor telefoon ontwikkeld.

De telefoon is een ‘flush’ ontwerp, gemakkelijk schoon te maken en te bedienen en valt binnen budget. Het product heeft een hoge kwaliteit geluidsysteem en is in hoogte verstelbaar. De telefoon wordt in donkergrijs uitgevoerd (zwart was de oorspronkelijke kleur) en heeft een symmetrische beschermende glasplaat bovenop het display en touch screen.

De telefoon is een moderne en efficiënte oplossing en maakt gebruik van de laatste technieken. Het beschikt over een 12 inch display (1280 x 800) en 400 nits LED back light. Het display wordt bedekt met een maatwerk projected capacitive touch screen en cover lens. De cover lens is gemaakt van helder glas met anti-fingerprint behandeling. Het gehele telefoonsysteem draait op Windows Embedded Standard 7.