OEM camera in interactief speeltoestel

01.

Applicatie

Onze klant, een IT engineering bedrijf, heeft in opdracht van de eindklant een interactief speeltoestel ontwikkeld. Het toestel, in de vorm van een grote boog, registreert bewegingen door middel van een camera. De slimme techniek in het toestel interpreteert de bewegingen en stuurt geluid aan hoorbaar via de twee speakers.

Het speeltoestel stimuleert actief buiten spelen voor alle leeftijden. Kinderen, maar ook ouderen.

Details

02.

Uitdagingen

Voor deze applicatie kwam de klant bij SKY-Technology voor een OEM camera oplossing. Een simpele camera was hier niet voldoende. De uitdaging zat vooral in de keuze voor de juiste fisheye lens.

Fisheye lenzen er namelijk in vele verschillende varianten. In dit geval waren er eisen m.b.t. de brandpuntafstand en de sterkte van de fisheye. De sterkte kan namelijk van ‘normale’ fisheye tot ‘extreme’ fisheye worden geleverd.

Daarnaast was het van belang dat de camera een niet te hoge resolutie had. Hoe hoger de resolutie van de beelden, hoe meer data. Deze applicatie vroeg om goed beeld met zo min mogelijk data overdracht. Vandaar een niet te hoge resolutie.

03.

Productoplossing

SKY-Technology leverde voor dit speeltoestel een widescreen camera met een resolutie van 1280 x 720.

Daarnaast werden een aantal verschillende lenzen bijgeleverd. Op deze manier kon de klant zelf testen welke lens het meest geschikt bleek voor de applicatie.

De lenzen hebben een inkijkhoek van 70/110/160 graden. De camera met een inkijkhoek van 160 graden heeft zelfs een focusafstand van 150 cm.