Outdoor medicijnuitgiftesysteem

Medicijnuitgifte Unit - Monitor met touchscreen

01.

Applicatie

Voor hun outdoor uitgifte-units, was onze klant op zoek naar een geschikt alternatief voor een eerder door ons geleverd infrarood touchscreen dat niet meer leverbaar was. De uitgifte-units van onze klant worden gebruikt voor buiten uitgifte van medicijnen. Een service waardoor klanten van apotheken ook na sluitingstijd medicijnen snel en efficiënt kunnen ophalen.

Het touchscreen in deze buitenkiosk moet zowel overdag als ’s nachts goed leesbaar zijn. Bovendien moet het touchscreen form-fit-functional kunnen worden verwisseld. Samen met de klant zijn wij snel aan de slag gegaan om het perfecte alternatief te ontwikkelen.

Details

02.

Uitdagingen

Naast de standaard specificaties zoals helderheid, backlight, zichthoeken, interface, contrast en temperatuur bereik, waren er heel wat andere wensen en eisen waaraan gedacht moest worden.

Omdat het gaat om een buitenoplossing die ook ’s nachts goed moet werken, zijn er nogal wat uitdagingen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat het touchscreen weer- en waterbestendig kan worden ingebouwd. Het touchscreen moet robuust worden uitgevoerd (vandaal proof) en moet overdag goed leesbaar zijn, maar mag de gebruiker ’s nachts niet verblinden.

Onze product specialist Martijn Bustraan heeft in overleg met de klant verschillende opties aangedragen.

03.

Hoe wij hebben geholpen

Omdat onze klant op zoek was naar een touchscreen met zo veel mogelijk dezelfde specificaties als het eerdere model, zijn wij hier niet ver van afgeweken. Wij hebben in overleg de specificaties en maatvoeringen afgestemd op basis van huidige beschikbare componenten.

Met bestaande componenten hebben wij een evaluatie sample ontwikkeld. De klant heeft dit sample ontvangen om uitvoerig te testen. Samen met Martijn heeft de klant bepaald in hoeverre het sample paste bij de applicatie, of dat er nog iets moest worden aangepast.

Nadat het sample door onze klant werd goedgekeurd, hebben wij onze design partner gevraagd een bezel te ontwikkelen voor dit specifieke touchscreen. Het bezel is precies op maat gemaakt en zo ontwikkeld dat het volledig waterdicht kan worden afgesloten. Wat belangrijk is omdat het in weer en wind buiten moet staan. Hiermee is het uiterlijk maar ook de inbouwmethode identiek aan de te vervangen infrarood versie van de touch monitor.

04.

Productoplossing

Medicijnuitgifte Unit - Touchscreen en monitor

Na veel overleg en testen is uiteindelijk gekozen voor een 10.4 inch open frame monitor met special TFT display. Het gaat hierbij om een transflective TFT met LED backlight en een Projected Capacitive Touchscreen. Hiermee is de oplossing goed in zonlicht afleesbaar, zonder te hoge helderheid, die ’s nachts verblindend zou werken.

Uiteindelijk bleek deze oplossing het best te passen bij de wensen en eisen van onze klant. De monitor en het touchscreen zijn robuust, in zonlicht afleesbaar, niet te fel in het donker, weersbestendig en vandaal proof.