Panel PC's op zee

Panel pc op zee-product

01.

Applicatie

Al jaren gebruikte onze klant monitoren en PC producten onder zware weersomstandigheden op zee. Na interne evaluatie van de monitoren, is door onze klant besloten dat het vereenvoudigen van de besturing van de applicatie gewenst was. Hierdoor was men op zoek naar een andere oplossing dan de reeds door ons geleverde monitoren. Na uitgebreid overleg bleek een panel PC de oplossing. Deze wordt gebruikt onder dezelfde zware weersomstandigheden als de eerder gebruikte monitoren.

Details

02.

Uitdagingen

De panel PC’s worden onder zware weersomstandigheden gebruikt en moeten betrouwbaar zijn en ten alle tijden functioneren. De grootste uitdaging ligt bij de bescherming tegen stof, vocht en corrosie. Bovendien moet het scherm zowel overdag als ’s nachts goed leesbaar zijn. Ook moet het display trapsgewijs dimbaarzijn en moet de oplossing tegen hitte en kou kunnen (-20 tot 55 graden Celsius). Omdat er geen mogelijkheid is om de terminal te koelen met een ventilator, moeten de panel PC’s bovendien fanless gekoeld worden.

Een aantal specifieke eisen voor deze bijzondere displays dus.

03.

Hoe wij hebben geholpen

Onze product specialist Martijn Bustraan vond het een uitdaging om een oplossing te vinden die voldeed aan de eisen en wensen van onze klant. En is in overleg direct begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden.

Dit project is in een aantal stappen verlopen. Allereerst heeft de klant twee samples getest. Op een testlocatie en een praktijklocatie zijn de samples uitvoerig getest op de verschillende aspecten waaraan de oplossing moest voldoen. Omdat de testresultaten positief waren, is de klant overgegaan tot de aanschaf van een aantal panel PC’s voor een eerste uitrol.

04.

Productoplossing

Panel pc op zee-product

Uiteindelijk is de oplossing gevonden in de vorm van geïntegreerde panel PC’s. Het gaat hierbij om 15 inch rugged panel PC’s met een fanless Core-i5 2.2GHz CPU en een 15 inch TFT-LCD met volledig dimbare 1000 nits helderheid en resistive touchscreen.

De behuizingen zijn IP67, stof en waterdicht ontworpen en zijn gefabriceerd met een die-casting aluminium met anti-corrosie behandeling. Deze panel PC’s zijn bestand tegen extreme omgevingstemperaturen van -25 tot +55 graden Celsius. Bovendien kunnen ze worden aangesloten op een variabele gelijkspanning van 9 t/m 36V.