Supermarkt kassasysteem

Cash register touch terminal

01.

Applicatie

Wij ontvingen van de supermarkt keten de aanvraag voor de ontwikkeling van een 15 inch POS monitor met touch optie. Op basis van hun huidige POS systeem, wist de klant dat een standaard systeem niet voldoende was. Op het moment van de aanvraag gebruikte het bedrijf al 15 inch monitoren, maar zonder touch.

De klant kwam bij SKY-Technology op basis van onze technische kennis en langdurige ervaring op het gebied van touch monitoren en maatwerk ontwerpen.

Details

02.

Uitdagingen

Eén van de grootste uitdagingen van deze ontwikkeling was het kiezen van de juiste touch screen technologie. Het huidige systeem van de supermarkt was niet uitgerust met een touch screen.

De kassa’s worden intensief gebruikt en komen in contact met vloeistof en vuil. De handen van de cassière worden nat door bijvoorbeeld groente en fruit, waardoor het kassascherm ook nat wordt. Deze factoren dienen in acht te worden genomen bij het kiezen van een touch technologie. Zo kunnen resistive touch screens goed tegen vuil en vocht kunnen, maar slijten zij hier wel sneller door.

De touch technologie stond centraal bij deze productontwikkeling. Het POS scherm zou worden ontwikkeld rondom het gekozen touch screen.

Nog een uitdaging was ervoor zorgen dat de kassa’s goed in de omgeving pasten. Als laatste moest de POS monitor gebaseerd zijn op een zogenaamd one-cable-concept. Hierdoor is de oplossing makkelijker te installeren, biedt het minder ruimte voor fouten en heeft de oplossing minder kabels.

03.

Hoe wij hebben geholpen

Het ontwikkelen van de POS monitor was een langdurig proces. In totaal heeft de ontwikkeling ongeveer 3 jaar in beslag genomen. De oorzaak hiervan was de grootte van het project.

Touch Technologie Selectie

Het project begon met een stuk informatievoorziening naar de klant over alle mogelijkheden. Omdat de touch technologie centraal stond in dit project, was de eerste stap om te kiezen welke touch technologie de juiste was voor dit product. In totaal hebben wij samen met de klant zes touch technologieën geëvalueerd. Drie technologieën vielen af op basis van hun specificaties. Hierna hebben evaluatie prototypes geleverd van de overige drie touch technologieën – PCAP, infra red and optical imaging.

Testen

De technische en ergonomie afdeling van de klant hebben de prototypes uitvoerig getest. Op basis van deze tests bleek één technologie de beste te zijn, namelijk infra rood touch technologie. Vervolgens zijn er vijf prototypes gemaakt met infra rood touch voor een veldtest. De klant maakte een supermarkt simulatie omgeving waar vijf ervaren cassières gedurende een week de prototypes testten.

Productie

Na de veldtest is het product goedgekeurd en zijn de mallen voor de plastic behuizing gemaakt. We zijn begonnen met een pre-productie van 100 kassa’s die in een winkel zijn geïnstalleerd voor een laatste test ronde.

Uiteindelijk zijn er zo’n 3000 POS monitoren besteld voor de kassasystemen.

Wij hebben de klant 3 jaar after sales support geleverd. Wij hebben echter weinig reparaties uit hoeven voeren gedurende deze periode. Het uitvalspercentage was namelijk slechts 0,5%.

04.

Productoplossing

Cash register touch terminal-2

De uiteindelijke POS monitor is gebaseerd op een standaard 15 inch monitor. Het touch screen, de connectoren en de behuizing zijn echter compleet aangepast om aan de wensen van de klant te voldoen.

De monitor heeft een 15 inch display met infra rood touch screen. Het display heeft een resolutie van 1024 x 768 px, een helderheid van 350 cd/m2 en een zwarte plastic behuizing.

Onderop de POS monitor zit slechts één interface waarmee power aan/uit, USB, audio en LVDS wordt geregeld.

De monitor heeft ook twee knopjes voor dimming en twee knopjes voor volumeregeling.