Winkelschap met TFT display

Electronic shelf label

01.

Applicatie

Voor een project zocht onze klant een langwerpig display die geïntegreerd kan worden in winkelschappen, zogenaamde Electronic Shelf Labels. De displays laten dynamische content zien als filmpjes, foto’s en productinformatie en vervangen de statische papieren labels. Een nieuwe manier om winkelend publiek te informeren.

Details

02.

Uitdagingen

De displays gaan gebruikt worden als elektronisch schap label in winkels. De leesbaarheid in de vorm van helderheid, zichthoeken en contrast zijn daardoor erg belangrijk. Een andere uitdaging voor deze displays was de beperkte ruimte op de schappen voor de displays. De displays moesten dan ook niet te breed zijn om zo efficiënt mogelijk in de schappen te passen.

03.

Hoe wij hebben geholpen

Onze klant was op zoek naar displays voor een zeer specifieke omgeving. Een bepaald smal formaat en technische specificaties waren de basis. Goed overleg met de klant maakte duidelijk waar de displays exact aan moesten voldoen. Uiteindelijk heeft onze product specialist Martijn Bustraan een passende display oplossinggevonden.

Uiteraard is er rekening gehouden met de wensen en eisen van de klant. Een standaard TFT display, in de vorm van een ruler display, bleek efficiënt te kunnen worden toegepast in de beschikbare ruimte. Dit was dus de beste keuze.

04.

Productoplossing

Electronic shelf label-2

Voor dit electronic shelf label project is gekozen voor een 11.0 inch TN TFT display. Dit display beschikt over 900 nits helderheid, 1280 x 120 RGB backlight en een contrast van 600:1. Daarnaast heeft het display grote zichthoeken van 140 graden horizontaal en 120 graden verticaal.

Door de helderheid, de afmetingen en de grote zichthoeken is dit display perfect voor dit specifieke project. Klanten moeten de displays immers makkelijk kunnen aflezen en het display moet in een winkelschap gemonteerd kunnen worden.