BLOG

SKY op Reis: Fabrieksbezoeken in Hong Kong en China

SKY op reis

Lees alles over het bezoek dat Martijn en Bart afgelopen maand brachten aan onze fabrikanten in zowel Hong Kong als China.

Een goede relatie met de fabrikanten van onze producten vinden wij heel belangrijk. Om deze reden gaan wij regelmatig richting het verre oosten. Zo ook afgelopen maand. Martijn en Bart reisde half maart voor 10 dagen richting zowel Hong Kong als China.

Met de focus op het ontmoeten van onze contactpersonen, het bezoeken van de verschillende fabrieken en het versterken van de onderlinge relaties.

Waar zijn ze geweest? En wat hebben ze geleerd? U leest het hier!

Waarom naar het verre oosten?

In totaal bezochten we 3 verschillende fabrikanten, ieder verschillend van omvang en mogelijkheden. Hoewel wij reeds geruime tijd met deze bedrijven samenwerken, vinden wij het belangrijk om nauw persoonlijk contact te houden. Natuurlijk gaan wij ook altijd op zoek naar antwoorden op praktische vragen die gedurende het afgelopen jaar regelmatig gesteld zijn.

Wat zijn de belangrijkste trends? Hoe gaat men om met kwaliteit en certificering? Wat zijn de mogelijkheden per fabriek met betrekking tot minimum bestelaantallen (MOQ’s), displaymaten en verkrijgbaarheid van de verschillende producten? Allemaal aspecten die pas echt goed te beoordelen zijn tijdens een lokaal bezoek.

Leverbaarheid en stabiliteit

Een belangrijke vraag van ons en onze klanten is die met betrekking tot het garanderen van een stabiel, lang leverbaar product. Dit omdat we zien dat TFT producten steeds sneller veranderen en ontwikkelen. In overleg met de klant selecteren wij díe fabrikant en fabriek die de beste ondersteuning biedt op het gebied van leverbaarheid, prijzen en levertijden.

Bepalend voor de leverbaarheid is de beschikbaarheid van TFT glas (gecombineerd met elektronica, is dit de TFT module). De meeste vraag naar glas voor TFT’s komt uit de consumentenmarkt. Denk alleen al aan tablets en smartphones welke met miljoenen tegelijk geproduceerd worden.

De vraag uit deze markt is zo groot dat deze de maten bepaalt die glasfabrikanten maken. En dit bepaalt weer welke formaten de industriële markt tot haar beschikking krijgt voor industriële TFT displays.

Door onze vele contacten met verschillende fabrikanten weten wij tot op redelijke hoogte welke types en maten de komende jaren ondersteund zullen worden. Deze informatie gebruiken wij samen met de klant om het eindproduct hier optimaal op af te stemmen.

Kwaliteit

Een ander belangrijk speerpunt van dit bezoek was een vinger aan de pols houden over wat fabrikanten doen om de kwaliteit van producten te garanderen. Om deze reden reisde er deze keer een zeer ervaren kwaliteitsmanager met ons mee.

Hij heeft de fabrieken en productieprocessen onder de loep genomen en was tevredenover de wijze waarop kwaliteitsprocessen opgezet en beheerd worden. Daar waar nodig heeft hij enkele adviezen gegeven om de kwaliteit op termijn nog verder te verbeteren.

Een steeds belangrijkere kwalificering in de markt is hoe fabrikanten omgaan met duurzaamheid (Sustainability waaronder RoHS en REACH vallen). Wij vinden het belangrijk dat de fabrikanten met wie wij werken oog hebben voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

En ook de lange termijn effecten van hun productie op het milieu. Men blijkt hier in het algemeen een duidelijke visie over te hebben en er de noodzakelijke aandacht aan te geven.

Productiecapaciteit: Passend voor elk project

Een ander belangrijk onderwerp van gesprek tijdens de bezoeken in Hong Kong en China had betrekking op de productiecapaciteit van de fabrieken. Meer en meer merken wij dat het noodzakelijk is om reeds bij aanvang van een nieuw project bij de fabrikanten te checken of de verwachte afnames passen in de productie van de betreffende fabriek. De fabrieken die wij bezochten zijn alle drie geschikt voor een bepaalde MOQ.

Waar de ene fabrikant (TSD) zeer flexibel is en aantallen kan producten van 500 tot 10.000 stuks, kan de tweede fabrikant (ETD) een grotere variatie van display formaten leveren, maar in grotere aantallen per projecten, zo tussen 5.000 en 20.000 stuks. De laatste fabrikant (BOE Varitronix) is sterk in het leveren van aantallen tussen de 10.000 en 100.000, waarbij grotere aantallen bij de fabrieken van BOE ondergebracht kunnen worden.

Voor onze klanten betekent dit dat wij voor zowel kleine als grote projecten een fabrikant hebben die een passende oplossing kan leveren tegen passende kosten. Ideaal dus!