BLOG

Tastbare elementen in de cover lens voor een toegankelijk display

Het uiterlijk van de user interface van een applicatie is belangrijk om de aandacht van de gebruiker te behouden. Kleur, on screen animaties en zelfs een bijzondere vorm van het display kunnen hiervoor ingezet worden.

Maar soms is het uiterlijk alleen niet genoeg. Een tastbaar element zorgt voor een bijzondere gebruikservaring en maakt de applicatie ook toegankelijk voor visueel beperkte gebruikers.

Toegankelijkheid is overal belangrijk. In winkels, digital signage applicaties, openbaar vervoer, ticket apparaten. Een elegante displayapplicatie die voor al haar gebruikers goed te gebruiken is, zorgt voor een unieke oplossing.

Touch bumps en spot-facing

Cover lenzen kunnen op veel verschillende manieren bewerkt worden voor een unieke user interface. Een voorbeeld hiervan is spot-facing en touch-bumping. Touch-bumps zijn bollingen op de cover lens. Spot-facing is het tegenovergestelde. Daarbij wordt een stukje uit de coverlens gegraveerd.

Beide technieken zijn 100% effectief en ook concurrerend geprijsd. Spot-faces of touch-bumps kunnen op dezelfde plaatst worden gemaakt als de touchscreen electrodes achter de coverlens. Zo kunnen zachte knoppen worden gerealiseerd op het display.

Tastbaar touchscreen voor veiligheidsapplicaties

Tastbare functies op een display applicatie zijn ideaal voor het verhogen van de veiligheid in kritieke omgevingen. Denk aan een automotive display, waar de chauffeur door aanraking van de tastbare elementen het display goed kan bedienen zonder afleiding.

Er zijn dus veel voordelen voor het toevoegen van tastbare elementen aan een display applicatie. Wij denken graag met u mee over de voor u ideale oplossing.