BLOG

Transflective display panels: hoe werken ze?

Zonlicht afleesbaarheid displays

Wat is het verschil tussen Transflective displays en andere soorten displays? Wij leggen het uit.

Het grootste voordeel van Transflective displays is dat ze goede zonlichtafleesbaarheid bieden. In omgevingen met veel zonlicht is een Transflective display dus een zeer geschikte keuze, omdat de leesbaarheid van het scherm minimaal wordt beïnvloed door het licht. 

Een tegenhangend transmissive TFT display wordt overbelicht door het licht van buiten af, wat de leesbaarheid van het scherm lager maakt. Een Transflective display gebruikt een deel van het buitenlicht om de opbrengst te verbeteren. Hierdoor blijft het scherm ook in helder licht goed te zien.

Een ander voordeel van Transflective panels is dat ze over het algemeen minder energie gebruiken dan andere soorten displays. Dit komt doordat ze minder backlightverlichting nodig hebben, wat juist veel energie kost.

Belangrijk om even te vermelden is dat spiegeling door direct zonlicht nooit helemaal te voorkomen is. Ook niet met een Transflective display. Voor meer informatie over opties voor ontspiegelen van glas, verwijzen wij u door naar deze pagina.

Uitdagingen van Transflective displays

Een uitdaging voor een Transflective display is het contrast, wat lager ligt dan bij andere displays. Gevolg hiervan is dat het scherm minder contrastrijk is. Het scherm is echt gemaakt voor omgevingen met veel omgevingslicht. Een ander minpunt is dat Transflective displays vaak kostbaarder zijn. Toch wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen voor applicaties in buitenlicht.

Soorten Transflective displays

Er zijn twee soorten Transflective displays: LCD en OLED.

LCD (Liquid crystal display) zijn de meest gebruikte soort.

OLED (organic light-emitting diode) Transflective displays zijn minder gebruikelijk, maar bieden een aantal voordelen die LCD’s niet bieden.

Vraagt de applicatie om goede zonlichtafleesbaarheid en laag energieverbruik? Dan is een Transflective LCD display een goede optie. Heb je juist een display nodig met hoog contrast en wordt deze gebruikt in een omgeving met minder fel licht? Dan kan een OLED Transflective Panel een betere optie zijn.

Welk type display u ook nodig heeft, het is altijd verstandig hierin te overleggen met een expert. Wij helpen u graag bij het selecteren van het juiste panel.