BLOG

TSD ontvangt nieuwste certificering: IATF 16949

Eén van onze belangrijkste partners, Team Source Display (TSD), heeft onlangs de nieuwe certificering op het gebied van automotive displays mogen ontvangen.

Verminderde waarde van TS16949 certificaat

Tot voor kort was de TS16949 certificering de standaard in de markt voor automotive displays. Echter bleek al geruime tijd dat het verkrijgen van een dergelijk certificaat té makkelijk was. Na tegen betaling kon namelijk elke fabrikant deze certificering krijgen, wat de waarde ervan natuurlijk sterk verminderd heeft.

Live certificering

Om deze reden is de vernieuwde IATF 16949 certificering in het leven geroepen. Deze certificering voor de automotive sector richt zich op kwaliteitsmanagement en is internationaal de geaccepteerde norm.

Om dit certificaat te krijgen dienen fabrikanten aan veel strengere voorwaarden te voldoen. Om te beginnen gaat het hier om een zogenaamde ‘live certificering’.

Dit betekent dat tijdens een echt productieproces wordt gekeken of men voldoet aan de eisen. Tijdens de productie van automotive displays voor een project wordt het hele productieproces, de R&D en alle aspecten van fabricage nauwlettend gecontroleerd. Er wordt bij dit ‘proef project’ op de kleinste details gelet. Aangezien de certificering speciaal voor de productie van automotive displays is, moet de fabrikant bewijzen dat het gehele productieproces geschikt is voor automotive klanten.

Een zeer waardevol certificaat dus en niet alleen voor automotive klanten. TSD voldoet aan al deze strenge eisen en is uitermate gekwalificeerd voor de productie van automotive displays. Maar ook voor displays voor medische en industriele applicaties. Een hoog kwaliteitsbesef maakt TSD interessant voor organisaties die een fabrikant van betrouwbare LCD producten zoeken.