BLOG

Waarom resistive touchscreens populair zijn in commerciële applicaties

Op zoek naar een touchscreen oplossing voor een commerciële omgeving? Dan is een resistive touchoplossing het overwegen waard. 

Resistive touchscreens worden vaak gebruikt in deze omgevingen. Denk aan winkels, banken, restaurants en pretparken. Resistive touchscreens bieden een aantal fijne voordelen die ze een goede optie maken voor commerciële applicaties.

Geleidend contact is niet nodig

Om te beginnen is dit een van de grootste voordelen. Om een resistive touchscreen te bedienen is niet persé een geleidend object nodig. Je kunt het touchscreen dus bedienen met een vinger (geleidend) of een ander niet geleidend object. Het maakt dus niet uit!

Beschikbaar in meerdere varianten

Resistive touchscreens zijn beschikbaar in meerdere varianten. Allemaal zijn ze opgebouwd uit meerdere lagen die bestaan uit elektrodes. Sommige resistive touchscreens gebruiken de zogenaamde 4-wire techniek en andere de 5-wire techniek.

Het grootste voordeel van 4-wire resistive touchscreens is de kostprijs. Het blijft de meest voordelige oplossing voor low-end applicaties.

5-wire resistive touchscreens  daarentegen zijn duurzamer en nauwkeuriger. Ze zijn daardoor wel iets duurder dan 4-wire resistive panels. Het is dus belangrijk goed af te wegen welke oplossing het beste bij de applicatie past.

Ze zijn duurzaam 

Touchscreens die worden gebruikt in openbare commerciële omgevingen worden vaak blootgesteld aan ruwere omstandigheden. Slijtage gaat dan ook vaak sneller. Resistive touchscreens zijn gelukkig duurzaam en zijn daarom geschikt voor deze omgevingen. 

Makkelijk schoon te maken

Nog een voordeel van resistive touchscreens voor commerciële applicaties is dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Zo zijn vingerafdrukken en vegen snel weg te halen. Tegenhouden gaat niet, maar het feit dat ze makkelijk te reinigen zijn is ideaal. Doe dit met een schone droge doek of gebruik een klein beetje water voor hardnekkige vlekken.

Ontdek ook andere touchscreen technieken. Of neem contact met ons op om de meest optimale touchscreen techniek voor uw applicatie te selecteren.