BLOG

Waarom resistive touchscreens populair zijn voor commerciële applicaties

resistive touchscreens in commerciële omgevingen

Bij het selecteren van een touchscreen techniek voor een applicatie is het natuurlijk heel belangrijk om rekening te houden met de omgeving waarin het product gebruikt gaat worden.

Voor commerciële applicaties wordt vaak gekozen voor een resistive touchscreen. Omgevingen als winkels, banken, restaurants, hotels en pretparken kiezen vaak voor een resistive touchscreen.

Welke voordelen biedt dit type touchscreen?

Heeft geen geleide aanraking nodig

Resistive touchscreens accepteren allerlei verschillende touch opdrachten, waaronder die van een geleid object – zoals een vinger (zonder handschoen) alsmede een niet-geleid object.

Duurzaam

Resistive touchscreens zijn beschikbaar in verschillende technieken. Allemaal bestaan ze uit meerdere lagen met elektrodes. Maar er bestaan wel verschillende resistive touchtechnieken, namelijk 4-wire en 5-wire. 

5-wire resistive touchscreens meten alleen de spanning van de onderste laag. 4-wire touchscreens daarentegen gebruiken beide lagen om de spanning te meten. Bij een 5-wire touchscreen is de bovenste laag slechts een tool om de spanning van de onderste laag te meten. Het grote voordeel hiervan is dat kleine beschadigingen aan de bovenste laag in een 5-wire touchscreen geen effect hebben op de prestatie en nauwkeurigheid van het touchscreen. 

5-wire resistive touchscreens zijn dus duurzamer, nauwkeuriger en gaan langer mee. Ze kosten dan wel iets meer, maar dat zal zich altijd uitbetalen op de lange termijn.

Gemakkelijk schoon te maken

Nog een voordeel is dat resistive touchscreens makkelijk schoon te maken zijn. Zoals elk touchscreen zul je ook op dit type touchscreen vingerafdrukken en vegen zien. Dit kun je niet tegenhouden, maar met een microvezeldoek is het scherm zo weer schoon. Zelfs hele vieze vlekken kunnen met een klein beetje water schoongemaakt worden.

Een belangrijk voordeel voor een touchscreen welke gebruikt wordt in openbare commerciële omgevingen.

Meer informatie over deze of andere touchscreen technieken? Neem dan contact met ons op.

Of lees er verder over op onze website.