BLOG

QSer Smart Service: Ultieme service in restaurants

QSer smart retail service oplossing

QSer is een intelligente hospitality oplossing. De QSer digitaliseert het service proces door middel van IoT. Dit verhoogt efficiëntie, verlaagt kosten, evalueert medewerkers, verhoogt de omzet en zorgt vooral voor blije klanten.

Onnodig lange wachttijden in restaurants

Gasten verwachten meer en verwachten het vooral sneller. Voor restaurants vaak een groot probleem om te voldoen aan deze verwachtingen. Vooral personeelstekorten zorgen vaak voor irritatie onder gasten en personeel.

Het volgende klinkt u vast bekend.

Een druk restaurant, dinerende gasten die om de aandacht van het personeel vragen door een hand op te steken. In alle drukte vindt de medewerker een moment om naar de tafel te lopen om erachter te komen wat de gast nodig heeft. Vervolgens moet de medewerker het verzoek indienen en/of klaarmaken en weer terugbrengen naar de tafel.

Een simpel verzoek om de rekening of een nieuw drankje kost een medewerker dus zeker twee tripjes richting de tafel. Daarnaast is het voor de gast vervelend om lang te moeten wachten op zijn verzoek. Al met al wordt het diner van de gast onnodig langer gemaakt door het vele wachten. Wat voor zowel gast als restaurant niet wenselijk is.

Snellere service door IoT smart retail service oplossing

Is er een manier om wachttijden in restaurants te verlagen?

Jazeker!

De QSer oplossing van Avalue is een innovatieve smart retail service oplossing gebaseerd op IoT. Op elke tafel ligt een QSer, een klein bedieningsapparaat. Wanneer de gast op één van de QSer knoppen drukt wordt via Bluetooth een verzoek naar de armband van de medewerker gestuurd. Die kan in een oogopslag zie welke tafel welk verzoek heeft gedaan. En hier ook direct op reageren.

Op deze manier hoeven medewerkers ook niet continue rond te kijken of gasten iets nodig hebben terwijl ze druk zijn met andere taken. Dit scheelt voor zowel gast als medewerker een hoop tijd. Door minder vaak van en naar een tafel te lopen, kan tot wel 50% tijd bespaard worden. Dit lost op haar beurt weer een groot deel van personeelstekorten op.

Snellere service betekent een hogere tafel bezetting, blijere gasten en meer terugkerende gasten.

QSer smart retail service oplossing-map

Zo werkt de QSer

De QSer is het resultaat van 20 jaar ervaring met embedded industriële computers. De QSer is ontwikkeld voor restaurants die persoonlijke service hoog in het vaandel hebben staan. Het product combineert hardware en software en is simpel en ‘clean’ in ontwerp.

Gasten krijgen via de QSer vier verschillende knoppen met vier verschillende verzoeken. Deze knoppen zijn aan te passen door restaurants om zo haar unieke gasten goed van dienst te kunnen zijn.

De knoppen kunnen de volgende diensten aanvragen:

  • Bestellen
  • Serveerder aanvragen
  • Schoonmaakservice
  • Menukaart opvragen
  • Drankje bestellen
  • Rekening vragen

Aan de zijkant van de QSer zit een knop waarmee de medewerker de ingedrukte knop kan deactiveren als de service is geleverd.

Door middel van Bluetooth wordt een verzoek naar de armband, gedragen door de medewerker, gestuurd. Het verzoek wordt real-time direct naar de armband verzonden waardoor op een efficiënte manier op het verzoek gereageerd kan worden.

Daarnaast worden alle verzoeken, via IoT gateways en WiFi bijgehouden, geanalyseerd en gedigitaliseerd. Zo kunnen restaurants interessante inzichten krijgen in de efficiëntie van een medewerker en bepaalde service onderdelen die verbeterd kunnen worden. Op deze manier kan een restaurant constant aanscherpen.

QSer Smart Service oplossing